...

REVIEW: Tofu

door | 13 sep 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Wij zijn dol op dit veelzijdige ingrediënt: tofu! In het kookboek ‘Tofu‘ van Emma de Thouars vind je maar liefst 40 recepten met tofu in de hoofdrol. Van het ontbijt tot aan het dessert. Lees snel verder om te lezen wat wij van dit kookboek vinden!

Inhoud en structuur
Dit kookboek is geschikt voor iedereen die dol is op tofu, of juist wil leren hoe je tofu lekker kan bereiden. Het kookboek is opgebouwd uit 7 hoofdstukken waarbij in elk hoofdstuk een andere soort bereiding wordt beschreven. In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je helemaal zelf tofu kunt maken van gedroogde sojabonen, de overige hoofdstukken zijn verdeeld in broodjes, ontbijt, hoofdgerechten en bijgerechten. Maar ook de toetjes zijn niet vergeten! Tofu komt bijna in elk gerecht voor, maar de recepten variëren enorm. In de inleiding word duidelijk uitgelegd wat voor verschillende tofu er allemaal bestaan en welke soort het meest geschikt is voor jouw gerecht. Een grote tip van Emma: ‘koop nooit tofu bij de supermarkt. Die tofu is sponzig, taai en vies en de reden dat veel mensen denken dat ze niet van tofu houden’. Van deze tofu expert valt veel te leren.;-) De recepten zijn geschikt voor tussen de 2 en 4 personen (dit verschilt per recept), maar je kunt een aantal gerechten combineren wanneer je visite verwacht. De recepten variëren van Koreaans, tot Thais, tot Vietnamees en nog veel meer. Als je dus fan bent van verschillende Aziatische keukens dan is dit het kookboek voor jou!

Lay-out
De recepten in ‘Tofu’ worden ingeleid met een leuk persoonlijk verhaal van de auteur, waarin ze vertelt waar de inspiratie vandaan komt of waarom ze het gerecht zo lekker vindt! De bereidingswijze is uitgeschreven in alinea’s en is aangevuld met de bereidingstijd en het aantal personen. De fotografie van het boek heeft een gezellige uitstraling, waarbij de focus bij de recepten duidelijk ligt op het gerecht. Door de gezellige en persoonlijke sfeerfoto’s tussendoor krijg je helemaal het idee dat je bij de auteur aan tafel zit te eten!

Recepten
De recepten zijn makkelijk thuis te bereiden en geschikt om dagelijks in korte tijd op tafel te zetten. Doordat de gerechten zo goed bij elkaar passen is er altijd ruimte om er een feestmaal van te maken. De ingrediëntenlijsten variëren van kort naar lang, waarbij je alle ingrediënten kunt vinden op de markt of in de supermarkt. Bij elk recept staat vermeld voor hoeveel personen of porties het is. Veel recepten zijn volledig plantaardig, maar sommige recepten bevatten ook vlees, vis, zuivel en eieren. Hoewel het kookboek dus niet helemaal vegetarisch is, bevatten alle recepten met vlees of vis wél een tip om het vegetarisch te maken!

Al met al…
Verrassende gerechten met tofu in de hoofdrol, waar we van ontbijt tot dessert van kunnen genieten? Dat willen wij wel als echte tofu liefhebbers! Wij raden deze zeker aan 😉

Heb jij het boek ‘Tofu’ al in huis? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

Tofu
bol.com | Libris
Emma de Thouars
€23,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 78903 8811840

Tofu

 

Summary
REVIEW: Tofu
Article Name
REVIEW: Tofu
Description
In het kookboek 'Tofu' van Emma de Thouars vind je maar liefst 40 recepten met tofu in de hoofdrol! Lees hier onze review.
Author
Suzanne Harlaar

Suzanne Harlaar

Plantaardige Foodie at De Hippe Vegetariër
Suzanne is een plantaardige foodie en recept ontwikkelaar bij De Hippe Vegetariër. In Suzanne's leven draait het allemaal om lekker en gezond eten, ze kent alle vegan hotpots in de stad, heeft een camerarol vol met foto's van lekkere gerechtjes en is altijd op de hoogte van nieuwe producten. Ook vindt ze het geweldig om tijdens haar master Nutrition & Health te leren over gezonde voeding en levensstijl.
Suzanne Harlaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt