REVIEW: Vega
Mees Groot

REVIEW: Vega

dinsdag 30 augustus 2022
Dagelijks voor jezelf of voor anderen koken is het allerleukst met nieuwe en inspirerende gerechten. Het kookboek 'Vega' van Janneke Philippi staat vol met vegetarische gerechten die je daarbij kunnen helpen. Wij doken dit boek in en laten jullie vandaag weten wat we ervan vinden. Lees snel verder!

Inhoud en structuur
Dit vegetarische kookboek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar nieuwe inspiratie. Het kookboek is opgebouwd uit 13 hoofdstukken waarbij in elk hoofdstuk een andere groentesoort wordt uitgelicht. Zo bestaat het eerste hoofdstuk geheel uit recepten met aubergine en courgette, en in een volgend hoofdstuk wordt er gevarieerd met paddenstoelen. De groenten vormen de basis van de maaltijden waarbij diverse ingrediënten zorgen voor een gevarieerd aanbod. De recepten zijn geschikt voor één persoon, maar je kunt een aantal gerechten combineren wanneer je visite verwacht. Of natuurlijk de ingrediënten keer het aantal eters vermenigvuldigen! De recepten variëren van Italiaans tot Frans naar Aziatisch. Voor een ieder genoeg keuze!

Lay-out
De recepten in 'Vega' worden ingeleid met een leuk weetje over de ingrediënten of met een tip over smaakcombinaties. De overzichtelijke bereidingswijze is aangevuld met de voorbereiding-, wacht- en bereidingstijd. Philippi is naast auteur ook een foodstylist en werkt samen met haar man, foodfotograaf en vormgever, wat bij elk recept voor prachtige foto’s heeft gezorgd. Het kookboek is vrij donker in beelden, maar wij vinden dit ook wel weer iets sjieks uitstralen.

Recepten
De recepten zijn makkelijk thuis te bereiden en geschikt om dagelijks in korte tijd op tafel te zetten. Doordat de gerechten zo goed bij elkaar passen is er altijd ruimte om er een feestmaal van te maken. De ingrediëntenlijsten variëren van kort naar lang, waarbij je alle ingrediënten kunt vinden op de markt of in de supermarkt. Bij elk recept staat vermeld voor hoeveel personen of porties het is. Het kookboek is 100% vegetarisch, maar dat hadden we wel verwacht met deze titel ;). Aan een aantal gerechten zijn ei of kaas toegevoegd maar ook zijn veel recepten volledig plantaardig.

Al met al…
Leuke, bijzondere en simpele gerechten om een feestmaal neer te zetten met veel groenten! Nieuwe inspiratie en mooie foto’s om van te genieten. Een echte aanrader dus!

Heb jij het boek ‘Vega’ al in huis? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

Vega
bol.com | Libris
Janneke Philippi
€29,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 789038 811307 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.