...

REVIEW: Vegan voor altijd

door | 21 mrt 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Katharina Seiser neemt je mee op ontdekkingsreis door de onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken in haar kookboek ‘Vegan voor altijd‘. Met haar kookkennis heeft ze smaakvolle, vegan recepten ontwikkeld, welke 100 procent vrij zijn van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel wat ook nog eens gebaseerd is op de seizoenen, erg duurzaam dus! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Inhoud en structuur
Het boek begint met het voorwoord van Katharina. Hierin vertelt ze haar grenzeloze nieuwsgierigheid en passie voor (plantaardige) voeding. Haar keuken is gebaseerd op groenten, welke Katharina lekkerst vindt wanneer ze volrijp zijn. Koken volgens de seizoenen is dus de basis voor elke maaltijd. Hierdoor is ervoor gekozen om de recepten van het boek in te delen naar de seizoenen. In elk seizoen zijn er ontbijt ideeën en koude, warme en zoete gerechten. Denk aan een koude sesamspinazie voor de lente en een wilderijstsalade met cranberry’s en noten voor in de winter. Ook zijn er recepten voor altijd zoals kimchi pannenkoeken, waar wij al bij beginnen te watertanden. Na het voorwoord begint het hoofdstuk ‘de plantaardige voorraadkast’. Hiermee nodigt Katharina je uit om op een ontdekkingsreis te gaan door haar volledig plantaardige voorraadkast en vertelt zij onder andere tips voor het kopen en bewaren van ingrediënten. Nadat alle recepten aan bod zijn geweest is er een hoofdstuk met handige tips voor koken en de voorbereiding hiervan. Daarnaast staat er een woordenlijst met minder bekende ingrediënten en daar de uitleg van. Het boek sluit af met een register waar je jouw favoriete ingrediënten kan opzoeken met alle geschikte recepten.

Lay-out
De voorkant ziet er erg vrolijk uit en geeft in één oogopslag weer dat het om vegan recepten gaat. De gele kleur van de voorkant komt terug in het boek en wisselt af met rustige kleuren. De foto’s van de recepten zijn soms licht en soms wat donkerder gefotografeerd met hier en daar wat schaduw. Hierdoor past de fotografie goed bij het bijbehorende seizoen. De styling van de recepten is ook telkens anders en goed afgestemd op de maaltijd.  

Recepten
Katharina heeft de beste plantaardige recepten van de wereld voor ons uitgekozen. De recepten zijn op basis van het seizoen en zijn stuk voor stuk parels van de plantaardige keuken. Elk seizoen bevat de vrolijkste ontbijtjes, heerlijke lunchgerechten en zoete afsluiters. De bereidingswijze van de recepten zijn redelijk uitgebreid, dus als je even vlug iets in elkaar wilt flansen is dit kookboek misschien niet voor jou. Bij elk gerecht staat achtergrondinformatie over de herkomst en tradities. Wij vinden dit een erg leuke toevoeging, zodat je zelf ook meer informatie kan geven over het gerecht zoals uit welk land het gerecht oorspronkelijk vandaan komt. Ook staat er onderaan het recept handige tips over waar je het product het beste kan kopen.

Al met al…
Met ‘Vegan voor altijd’ wil Katharina iedereen laten zien wat mogelijk is met 100% plantaardige gerechten en daarmee je smaakhorizon verbreden. Altijd puur plantaardig eten is voor sommige wellicht een nieuw terrein zijn. Dingen uitproberen is leuk en met deze gerechten draag je ook nog een steentje bij het klimaat, milieu, de dieren en de mensen. Wij zullen dit boek zeker gebruiken om steeds weer veganistisch te koken. Waar wacht je op? En begin aan jouw ontdekkingsreis door de plantaardige keuken met Vegan voor altijd! 

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag! 

Vegan voor altijd
Katharina Seiser
29,90 | Carrera
ISBN 9789464710038 

 

Summary
REVIEW: Vegan voor altijd
Article Name
REVIEW: Vegan voor altijd
Description
Katharina Seiser neemt je mee op ontdekkingsreis door de onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken. Lees hier verder!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt