...

REVIEW: Vleesch

door | 29 mrt 2022 | Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. Dit volledig vegetarische kookboek is een plantaardige ode aan vlees klassiekers. Anders dan bij andere vegetarische kookboek vind je in dit boek veel recepten met ‘vleesch’. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 

Inhoud en structuur
Bij het doorbladeren van het boek wordt meteen duidelijk dat het een boek van De Vegetarische Slager is. In elk recept worden vleesvervangers van dit merk gebruikt. De vleesvervangers worden op ontzettend veel verschillende, creatieve manieren in het zonnetje gezet! Dit kookboek beperkt zich niet tot één keuken. Er zijn recepten te vinden vanuit Azië tot aan Nederland en heel veel ertussenin. Wij raken meteen geïnspireerd om zelf te keuken in te gaan! 

Het kookboek begint met een voorwoord. In dit voorwoord wordt een klein stukje geschiedenis over De Vegetarische Slager verteld, een dankwoord volgt en er wordt verteld hoe het boek is ingedeeld. Wij vinden het super handig om van tevoren te weten wat de structuur van het boek is en wat we kunnen verwachten. 

Na het voorwoord volgt een stuk over het ontstaan van De Vegetarische Slager. Heel interessant om te lezen! Daarna worden een aantal mythes over vleesvervangers ontkracht. Hierna volgt ons favoriete extraatje aan het boek: de tips en tricks. Hierin worden per vleesvervanger een aantal tips en tricks vermeld. Bijvoorbeeld tips voor tijdens het bereiden en variatietips. 

Lay-out
De lay-out van dit boek vinden wij erg overzichtelijk. Elk recept neemt een volledige bladzijde in. Aan de ene kant lees je het recept, aan de andere kant staat een prachtige foto van het gerecht. 

De receptuur vinden wij zeer helder beschreven. Er is genoeg witruimte op de pagina en er is duidelijk onderscheid tussen de verschillende stappen. Dit oogt rustig, heel fijn! In het boek staan een aantal recepten van verschillende vleesliefhebbers en chefs, klaargemaakt met de vleesvervangers van De Vegetarische Slager. Wij vinden dit een leuke toevoeging, vooral omdat het maar een paar keer in het boek voorkomt en het dus niet het overzicht verstoord. 

Recepten
Wij vinden de recepten in dit boek ontzettend leuk. Vooral de afwisseling, daar worden wij enthousiast van! De meeste recepten zijn niet te moeilijk om te maken, een paar zijn wat uitdagender. Wel hebben sommige recepten ingrediënten waarvoor je even langs de toko moet! Maar eens in de zoveel een uitstapje naar de plaatselijke toko vinden wij alleen maar leuk. Wat wij fijn vinden is dat de bereidingstijd bij het recept vermeld staat, evenals de hoeveelheid porties die je met het recept kunt maken.

Al met al…
Wij worden hartstikke enthousiast van dit kookboek. We vinden het overzicht fijn. De afwisseling in recepten inspireert ons en het uitgebreide voorwoord en het stuk over het ontstaan van De Vegetarische Slager smelt ons hart. Wat ons betreft is dit een aanrader!

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Vleesch!’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vleesch
Bol.com | Libris.nl
De Vegetarische Slager
€25,- | Nijgh en van Ditmar
ISBN 978 90 388 1087 4

vleesch

 

Summary
Review: Vleesch
Article Name
Review: Vleesch
Description
‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt