...

REVIEW: You can cook this!

door | 30 mei 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Ben je klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan het milieu? Maak dan kennis met Max La Manna’s fantastische kookboek ‘You can cook this!‘. Met zijn eenvoudige en innovatieve recepten laat Max zien hoe je op een leuke en creatieve manier voedselverspilling kunt verminderen en tegelijkertijd kunt genieten van heerlijke veganistische gerechten. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of nog nooit eerder in de keuken hebt gestaan, jij kunt dit koken! Dus pak je potten en pannen en laat je inspireren door de onweerstaanbare recepten van Max La Manna. Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze mening over dit kookboek!

 

Inhoud en structuur

Het kookboek van Max La Manna een boek vol inspiratie en handige tips om zo min mogelijk voedsel te verspillen. In de inleiding van het boek deelt Max zijn passie voor voeding en legt hij uit waarom hij dit boek heeft geschreven. Hij bedankt zijn volgers voor hun ideeën en inspiratie en maakte op basis hiervan een top dertig van voeding die het meest thuis wordt verspild. Na deze krachtige inleiding volgt het hoofdstuk ‘in de keuken’, waarin handige tips staan om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Je vindt er allerlei bewaartips, zoals hoe je restjes moet bewaren en informatie over de houdbaarheid van verschillende voedingswaren. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. De recepten zijn ingedeeld in productgroepen, zoals wortelgroenten, granen en bladgroenten. Het idee is dat je een ingrediënt kiest waarmee je wilt koken en vervolgens naar het hoofdstuk over het product gaat. Zo kun je makkelijk variëren met ingrediënten en voorkom je dat je steeds hetzelfde maakt. Achterin het boek vind je een handig register voor meer inspiratie. En wat dit boek nog specialer maakt, is dat je zelf aantekeningen kunt maken op een speciale pagina. Zo kun je je eigen tips en recepten toevoegen en het boek helemaal eigen maken.

 

Lay-out

Het kookboek ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens een lust voor het oog! De olijfgroene kaft geeft je direct het gevoel dat je te maken hebt met gezonde en smaakvolle vegetarische recepten. Op de voorkant staan drie heerlijke gerechten afgebeeld die je meteen doen watertanden, naast een vrolijke foto van de chef-kok zelf. In het boek vind je talloze mooie foto’s van de verschillende groenten die Max gebruikt, afgewisseld met close-up foto’s van de gerechten zelf. De borden zijn prachtig opgemaakt en lijken zo uit een sterrenrestaurant te komen. Maar ook zijn er lifestyle-foto’s waarop je Max ziet genieten van het eten, waardoor het geheel heel toegankelijk overkomt.

 

Recepten

Max La Manna heeft met zijn kookboek een missie: hij wil je inspireren, enthousiasmeren én geld besparen door je te laten zien hoe je anders kunt koken en voedselverspilling kunt verminderen. Met maar liefst 135 vega(n) recepten, getest met alleen plantaardige ingrediënten omdat dat volgens Max het lekkerst is, leer je hoe je van wat je al in huis hebt heerlijke en eenvoudige gerechten kunt maken. Het boek heet niet voor niets ‘You Can Cook This!’ De recepten zijn ingedeeld op basis van de groenten die erin verwerkt zijn, maar ook andere productgroepen zoals zuivelvrij, fruit en kliekjes komen aan bod. Max laat je zien hoe je de hele groente, graan of vrucht kunt gebruiken, zodat er geen halve uien of zakjes sla meer in de koelkast blijven liggen. Er worden ook nieuwe draaien gegeven aan klassieke gerechten, zoals de bloemkoolragu en boterkip van tofu. En er is genoeg comfortfood om van te smullen, zoals loaded nachos, maar ook zoete lekkernijen zoals tahinbrownies en wortel-pecancake. Bij elk recept vind je handige tips, zoals vervangingsmogelijkheden voor bepaalde ingrediënten.

 

Al met al…

‘You Can Cook This!’ is een inspiratiebron voor lekker en duurzaam koken. Max La Manna laat zien hoe je voedselverspilling kunt verminderen en genieten van heerlijke veganistische gerechten. De recepten zijn eenvoudig te volgen en bevatten handige tips, dus iedereen kan direct aan de slag. Of je nu een ervaren chef-kok bent of net begint met koken, pak je potten en pannen en laat je verrassen door de heerlijke recepten van Max La Manna!

Benieuwd geworden naar ‘You can cook this!‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

You can cook this!
Bol.com | Libris
Max La Manna
ISBN: 9789000389322
29,99 | Spectrum

 

Summary
REVIEW: You can cook this!
Article Name
REVIEW: You can cook this!
Description
Klaar om je kookkunsten te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan. Maak dan kennis met Max La Manna's kookboek 'You can cook this!'.
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt