...

REVIEW: Zeewier & co

door | 28 feb 2023 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

In het kookboek ‘Zeewier & co‘ deelt Julie Desnoulez 60 eenvoudige recepten waarin wieren en algen een grote rol spelen. Deze bijzondere smaakmakers hebben een positieve impact op het milieu en zitten ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen! Dus sta jij open voor nieuwe mogelijkheden binnen de voedselvoorziening en bijzondere smaken? Dan is dit kookboek misschien wel wat voor jou! Lees snel verder.

Inhoud en structuur
‘Zeewier & co’ begint met een voorwoord en het hoofdstuk ‘drie goede redenen om wieren te eten’. Hierin legt Julie meer uit over de voedingswaarde en lage milieu impact van wieren. Hierna volgen de hoofdstukken; ‘soorten wieren’, ‘de keuken in’ en ‘combinatiekalender’, waarin onder andere wordt besproken waar en in welke vorm je wieren kunt kopen en hoe je deze toevoegt aan je recepten. De recepten zijn onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: ‘uit het vuistje’, ‘hoofd- en bijgerechten’, ‘zoets uit de zee’, ‘ontbijt’ en ‘sauzen en smaakmakers’. Het kookboek eindigt met een register.

Lay-out
De lay-out van ‘Zeewier & co’ doet ons, door alle mooie illustraties van de verschillende soorten wieren, een beetje denken aan een biologieboek. De recepturen en inleidende hoofdstukken staan duidelijk uitgeschreven op pagina’s met lichte (pastel)kleuren. In de de fotografie van de recepten (gemaakt door Sandrine Saadi) komen veel natuurlijke kleuren en materialen terug. Elk recept bevat ook nog een kleine illustratie van de wiersoort die in het gerecht wordt gebruikt.

Recepten
Het overgrote deel van de recepten uit ‘Zeewier & co’ zijn vegetarisch. Een enkeling is zelfs veganistisch of zijn erg gemakkelijk vegan te maken. Een paar recepten uit dit kookboek bevatten wel vis. Van granola en brownies tot lasagne en soep, Julie deelt voor elk gerecht een recept waarin telkens een ander soort wier een rol speelt. De ingrediëntenlijsten zijn niet te lang en in de eerste hoofdstukken wordt toegelicht waar jij de bijzondere ingrediënten kan kopen. De bereidingswijze van elk recept is duidelijk uitgeschreven en de portiegrootte en bereidingstijd staat overal aangegeven. Daarnaast zijn de recepten eenvoudig en geschikt voor de beginnende kok. 😉

Al met al…
‘Zeewier & co’ is het perfecte kookboek voor als je houdt van experimenteren met nieuwe smaken en producten. In dit kookboek staan zo veel verschillende recepten dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Daarnaast is het een erg leuk boek om alleen al door heen te bladeren vanwege de mooie foto’s en het unieke design.

Heb jij ‘Zeewier & co‘ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zeewier & co
Bol.com | Libris
Julie Desnoulez | Good Cook B.V.
ISBN: 978 946 143 2896
€19,95

REVIEW: zeewier en co

 

Summary
REVIEW: Zeewier & co
Article Name
REVIEW: Zeewier & co
Description
In het kookboek 'Zeewier & co' deelt Julie Desnoulez 60 eenvoudige recepten waarin wieren en algen een grote rol spelen! Lees snel verder.
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt