Veggie Hotels: The joy of Vegetarian Vacations
Rosa Kuijpers

Veggie Hotels: The joy of Vegetarian Vacations

woensdag 07 februari 2018
Alle globetrotters opgelet! Want dit prachtige exemplaar Veggie Hotels is een inspirerend boek voor diegene die van zowel reizen als van vegetarisch en veganistisch eten houdt. Veggie Hotels staat namelijk vol unieke vegan, en vegan- vriendelijke hotels en bed & breakfasts ‘from all over the world’. De hotels en bed & breakfasts die in het boek staan beschreven zijn allemaal even uniek vanwege hun bijzondere geschiedenis en aanbod van de meest prachtige slaapgelegenheden, yogalessen, retraites, en de meest heerlijke veganistische en vegetarische gerechten. Deze Veggie Hotels en bed & breakfasts laten jou pure ontspanning én plezier beleven aan wat de wereld ons te bieden heeft.

Karen Kleijn, Thomas Klein & Peter Haunert
Jaren lang reisden de drie wereldschrijvers én vegetariërs de wereld over, zowel voor hun plezier als voor zaken. Tijdens deze reizen ondervonden zij moeite met het vinden van gezonde en vegetarische maaltijden op de kaarten van de restaurants en hotels waar zij verbleven. Een intensief onderzoek naar de fijnste overnachtingsplekken bracht hen het ‘Aha moment!’. Want restaurants en hotels die wél aandacht besteden aan gezonde, veganistische en vegetarische gerechten bestaan wel degelijk! De gevonden 'pareltjes' schreven ze op, wat uiteindelijk een zeer lange lijst is geworden. Deze hotels en bed & breakfasts geven mensen het gevoel dat hotels daadwerkelijk horen te geven, namelijk ontspanning en een tijd om optimaal te kunnen genieten.

Van vegan surfkampen, 5-sterrenhotels, tot holistische wellness resorts op Bali
Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar veganistische hotels over de wereld, groeide uit tot twee internationale populaire websites: www.veggie-hotels.com en www.vegan-welcome.com. In het jaar 2011 werd Veggie Hotels dé nummer 1 inspiratiebron voor vegan-, en vegetarisch hotels en bed & breakfasts over de hele wereld. Momenteel staan er maar liefst 500 veganistische hotels op de lijst, dus voor ieder wat wils! Veggie Hotels presenteert een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van Vegan- surfkampen tot 5-sterrenhotels, en van luxe ayurvedische retraites tot simpele bergchalets in Toscane.

Recepten
De hotels die in Veggie Hotels worden gepresenteerd zijn droomplekken voor alle vegetariërs, veganisten of gewoon mensen die veel waarden hechten aan een plantaardige lifestyle, ontspanning en plezier. De hotels zijn tevens aan te raden voor mensen die houden van een gezonde lifestyle. In het boek staan de meest indrukwekkende recepten uit de vegetarisch en veganistische keuken uitgewerkt. De recepten die zijn uitgekozen, geven direct een goed beeld weer van het hotel. Álle veggie hotels hebben 1 ding gemeenschappelijk: namelijk dat geen van de hotels gerechten met vis of vlees serveren, maar enkel en alleen plantaardige maaltijden. De lokale groenten en fruit staan centraal in deze maaltijden. De hotels trekken hierdoor niet alleen vegetariërs en veganisten aan, maar ook mensen met een voedingsintolerantie. Vandaar dat raw food en puur natuurlijke ingrediënten als vanzelfsprekend zijn op deze plekken. De recepten staan in het boek uitgewerkt voor degenen die de recepten thuis na willen maken. Aan de hand van zowel een uitgebreide omschrijving als prachtige afbeeldingen zijn de stappen voor het maken van deze gerechten goed te volgen.

Lay-out
Thuis heb ik het boek Veggie Hotels naast mijn Taschen boeken liggen. Wellicht zegt dit al genoeg over de vormgeving van het boek. Bij het doorbladeren van Veggie Hotels waan je je op de meest wonderlijke plekken over de hele wereld. De prachtige fotografie in het boek laten mij wegdromen naar een ayurvedische vakantie op Bali, een actieve surfvakantie of naar een romantische vakantie in een prachtig chalet in Toscane. De combinatie van de professionele fotografie en de uitvoerige beschrijving van zowel de overnachtingsplekken als van de recepten, geven het boek een degelijke en tegelijkertijd een zeer vermakelijke functie.

Al met al…
Ben ik meer dan 'positief'' over Veggie Hotels. Nu ben ik wellicht bevooroordeeld, gezien ik persoonlijk van reizen én van veganistische maaltijden houd, maar grote kans dat je hoe dan ook wordt betoverd bij het openslaan van het boek. Er gaat daadwerkelijk een 'wereld voor je open'. Mede door de talloze inspirerende overnachtingsplaatsen en de heerlijke veganistische recepten die erin staan beschreven, maar ook door de prachtige vormgeving en fotografie in het boek. Of je een globetrotter bent of niet, na het lezen van dit boek word je er hoe dan ook een! ;-)

Veggie Hotels
Karen Klein, Thomas Klein & Peter Haunert
Uitgever: TeNeues
ISBN: 9783961710454
Prijs: € 41,-


Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.