...

Hoe koel je witte wijn snel af?

door | 21 dec 2017 | How to, Wijn

Print Friendly, PDF & Email

Om de week beantwoordt Niek van Vinoniek een prangende wijnvraag. Deze week: hoe koel je wijn zo snel mogelijk af? Een koud wit wijntje in de zomer is heerlijk, maar hoe zorg je dat je hem ook zo snel mogelijk kan drinken? Niek geeft je drie tips! Heb je ook een vraag voor Vinoniek? Laat het ons weten!

  • ZOUT: vul een wijnkoeler met ijs en water, zet de wijnfles erin en giet zout in de emmer. Zout zorgt ervoor dat je wijn sneller afkoelt.
  • KARAF: giet je wijn in een karaf en zet de karaf in de wijnkoeler met ijs en water Doordat het glas van de karaf dunner is dan het glas van de fles, komt de warmte sneller vrij en kan de wijn sneller afkoelen.
  • THEEDOEK: rol je fles wijn in een kletsnatte theedoek en stop hem 15 minuten in de vriezer. De theedoek bevriest en koelt de fles razendsnel af. Let er wel op dat je dit niet te lang doet, anders bevriest je wijn en schiet de kurk eraf!

Volg deze tips en je kan binnen no-time genieten van een glas witte wijn op de juiste temperatuur. Proost!

Heb jij ook een prangende wijnvraag? Laat het ons weten! Misschien geeft Niek dan in zijn volgende filmpje antwoord op jouw vraag!

Dank aan Shutterstock voor de foto met de wijn. 

Summary
Hoe koel je witte wijn snel af?
Article Name
Hoe koel je witte wijn snel af?
Description
Om de week beantwoordt Niek van Vinoniek een prangende wijnvraag. Deze week: hoe koel je witte wijn zo snel mogelijk af? Een koud wit wijntje in de zomer is heerlijk, maar hoe zorg je dat je hem ook zo snel mogelijk kan drinken? Niek geeft je drie tips!
Author
Niek Beute
Volg Niek

Niek Beute

Wijn-expert at Vinoniek
Niek is de wijn-expert van De Hippe Vegetariër. Op zijn eigen wijnplatform Vinoniek deelt hij zijn passie voor wijn en neemt hij mensen mee in het verhaal achter deze bijzondere wereld. Als sommelier heeft hij aan de absolute top gewerkt, maar zijn passie reikt verder. Wijn is een beleving en heeft in zijn ogen een veel kleiner publiek dan het verdient. Niek ambieert een wijnwereld toegankelijk te maken voor het grote publiek!
Niek Beute
Volg Niek

Latest posts by Niek Beute (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt