Komkommer dragon detox-soep
Hilary Metcalfe

Komkommer dragon detox-soep

maandag 08 augustus 2016
Groene soep is eigenlijk een hartige smoothie. Het is net zo makkelijk om te maken en een heerlijke manier om een heleboel rauwe groene groente te eten zonder suiker en de bijbehorende calorieën. De hoofdingrediënten van dit recept bevatten veel alkaline, wat helpt om de zuurbalans in je lichaam te herstellen. Deze ingrediënten zijn hartstikke goedkope superfoods die lokaal te verkrijgen zijn. De dragon voegt een subtiele complexiteit aan het geheel toe en de avocado maakt het lekker romig. De spinazie én natuurlijk de hoofdrolspeler komkommer vormen een frisse, hydraterende en verkoelende combinatie.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen als voorafje 

Soep
1 komkommer, geschild en in stukken gesneden
5 lente-uitjes, alleen het witte gedeelte, in stukjes gesneden
2-3 takjes verse dragon, zonder de blaadjes en in stukjes gehakt
1 handvol platte peterselie
1 flinke snuf gemalen zeezout
5 snufjes versgemalen peper
4 handjes spinazie
350-450 ml water
1 citroen, gehalveerd
1 avocado

Garnering
1 wortel, gehakt in kleine stukjes
25 gram gepelde hennepzaadjes voor extra eiwitten
1 in plakjes gesneden radijs (optioneel)

Hoe maak je deze detox soep?
Doe de ingrediënten in de volgende volgorde in de blender: de ui, komkommer, peterselie en dragon, avocado, spinazie, citroensap en dan het zout en peper. Giet het water eroverheen en blend tot een glad geheel. Proef even om te kijken of het geheel smaakvol genoeg is en of het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel wat water toe. Garneer met de gehakte wortel voor wat extra kleur. Heb je liever een warme soep? Verwarm de soep dan niet hoger 60 graden Celcius (of voeg water van 60 graden toe), want dan gaan de enzymen verloren.

TIP: Wat eventueel overblijft kun je nog zo’n 48 uur bewaren. De vitaminen en mineralen blijven gedurende die tijd hun kracht behouden.

Bon Appétit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.