Deze frisse lente salade maakt het zomerse gevoel helemaal compleet! De combinatie van frisse groene asperges met zoete aardbeien, zachte doperwten en pittige radijsjes is fantastisch. Samen met de boekweitkorrels is het een heerlijke lichte avondmaaltijd of rijke lunch.
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
250 gram boekweitkorrels
100 gram gemengde sla
100 gram diepvries doperwten
1 bosje groene asperges
1 bakje Hollandse aardbeien
1 bosje radijsjes
1/2 citroen, het sap
1 eetlepel honing
bosje verse peterselie
olijfolie, zout en peper
Hoe maak je deze lente salade?
Bereid de boekweitkorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Snij de peterselie fijn en roer door de boekweit, samen met de sla, het sap van de citroen, de honing en een scheutje olijfolie. Laat staan. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en blancheer daarin de groene asperges totdat deze bijna gaar zijn. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Verhit ondertussen olijfolie in een keukenpan, grill de asperges bestrooid met wat zout kort aan iedere kant zodat het velletje bruin wordt. Leg de asperges op keukenpapier, laat de koekenpan op het vuur staan en roerbak de doperwten kort totdat deze ontdooid zijn. Snij de aardbeien en de radijsjes fijn. Verdeel vervolgens de gemarineerde boekweit over de borden of over een mooie schaal en beleg met de asperges, de radijsjes en de aardbeien. Breng op smaak met zout en peper. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
250 gram boekweitkorrels
100 gram gemengde sla
100 gram diepvries doperwten
1 bosje groene asperges
1 bakje Hollandse aardbeien
1 bosje radijsjes
1/2 citroen, het sap
1 eetlepel honing
bosje verse peterselie
olijfolie, zout en peper
Hoe maak je deze lente salade?
Bereid de boekweitkorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Snij de peterselie fijn en roer door de boekweit, samen met de sla, het sap van de citroen, de honing en een scheutje olijfolie. Laat staan. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en blancheer daarin de groene asperges totdat deze bijna gaar zijn. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Verhit ondertussen olijfolie in een keukenpan, grill de asperges bestrooid met wat zout kort aan iedere kant zodat het velletje bruin wordt. Leg de asperges op keukenpapier, laat de koekenpan op het vuur staan en roerbak de doperwten kort totdat deze ontdooid zijn. Snij de aardbeien en de radijsjes fijn. Verdeel vervolgens de gemarineerde boekweit over de borden of over een mooie schaal en beleg met de asperges, de radijsjes en de aardbeien. Breng op smaak met zout en peper. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.