Print Friendly, PDF & Email

Antwerpen is de ideale stad voor een korte citytrip! Dichtbij, maar genoeg te beleven. Er zijn ook een hele hoop hippe hotspots, maar die zijn wat lastig te vinden tussen alle bourgondische cafés. Daarom tipt Rebecca van My Travel Boektje de lijstje ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen voor je!

Divers
Dit is mijn nieuwste ontdekking op het gebied van super hip en lekker ontbijten, brunchen en lunchen. Divers is eigenlijk all you need. Je zit hier gezellig, de zaak is licht, hip en stoer tegelijk en ze hebben de meest waanzinnige smoothiebowls ever. Dus je met je Instagram foto’s zit het na een bezoek aan Divers wel goed 😉 Naast hun beroemde smoothiebowls hebben ze ook gezonde en lekkere raw cold pressed juices, superfood smoothies, detox soepen en gezonde snacks. Divers is hip, healthy en super lekker. Mijn favoriet in Antwerpen!
Adres: Volkstraat 9.

Maurice Coffee & Knits
Deze hotspot ontdekte ik tijdens mijn laatste weekendje Antwerpen. Hier kan je geweldig ontbijten en lunchen en ze hebben een heerlijk zonnig terras. In het weekend kan je hier voor 20 euro uitgebreid brunchen en dat is zeker iets wat je zou moeten overwegen. Naast heerlijke taarten en cakes serveren ze allerlei gezonde salades, broodjes, yoghurt met fruit en granola, wentelteefjes, quiches en nog veel meer. Nog een pluspunt: ze hebben een gigantisch groot en zonnig terras.
Klik hier voor de hele review en reserveer direct!
Adres: Cogels-Osylei 88.

Tinsel
Deze hippe hotspot zit aan de Vlaamse Kaai 40 (’t Zuid). Tinsel is elke dag vroeg open (doordeweeks om 08:30 en in het weekend om 09:00 uur) en is alleen dicht op dinsdag. Hier kun je lekker ontbijten, lunchen en brunchen. Een gezellige, hippe, vintage zaak met een goed terras en lekkere taarten. Tinsel heeft een aantal ontbijt- en brunchformules (love it!), maar je kunt ook gewoon een broodje of salade bestellen. Ze werken hier met zogenaamde ‘bestelblokjes’ waarop je jouw bestelling aangeeft. Hoe leuk!

Mirlo’s
Dit leuke tentje zit aan de Verbondstraat 1. Dit is exact wat ik zoek als ik tijdens een weekendje shoppen in Antwerpen uitgebreid wil ontbijten of lunchen. Mirlo’s is een coole, hippe hotspot waar je extreem lekker kunt ontbijten, brunchen en lunchen. Doordeweeks open vanaf 09:00, in het weekend om 10:00 en om 17:00 gaan ze dicht. Het menu bestaat uit alleen maar lekkere dingen en is exact zoals ik vind dat een ontbijtmenu moet zijn. Love it!

Coffeelabs
De enige hippe, leuke hotspot die ik heb kunnen ontdekken in de buurt van de Meir. En dan ook nog eens op steenworp afstand van mijn favoriete shops Urban Outfitters & Forever 21. Can it get any better? Yes it can.
In de zomer opent Coffeelabs namelijk haar rooftop tuin en daar kan je heerlijk genieten van een ontbijtje in de zon, een uitgebreide brunch of gewoon koffie met gebak of een croissantje. Maar ook voor de lunch is Coffeelabs favoriet. Goed belegde broodjes, quiches, hippe sapjes, soepen en salades. Coffeelabs is ideaal voor elk moment van de dag.
Adres: Lange Klarenstraat 19.

Me & My Monkey
Op Oever nr. 18 zit deze creatieve hotspot. Me and My Monky is een koffiehuis en platenzaak in één. Vintage, gek, creatief en heerlijke koffie en taart. Een kleine 10 minuutjes lopen vanaf het centrum.

Crumbles & Beans
Deze knusse ontbijt- en lunchhotspot zit in Antwerpen Noord aan de Lange Dijkstraat (5 minuten lopen vanaf Centraal Station). Elke dag open vanaf 09:00 uur (alleen zaterdag gesloten). De perfecte ontbijt, lunch en brunch hotspot als je het mij vraagt! Een menu vol broodjes, eieren, cake & koek, vers fruit en ander lekkers. De beste appeltaart en carrotcake ever, en ze hebben Acai Bowls!! Klik hier voor de hele review.

CafeMatic
Aan het einde van de Meir zit CafeMatic. Een gezellig ontbijt en lunch tentje met een heerlijk terras. Kleine tafeltjes, overal kranten en magazines en heerlijke koffie. Locals die je hier veel met opengeklapte laptops werken of uitgebreid koffie drinken met een groepje vrienden. Adres: Vleminckveld 4.

Kloonies
Kloonies is een gezellig ontbijt & brunch restaurant. Van gezonde yoghurtjes met granola en fruit tot heerlijke broodjes, croissantjes, salades en pasta’s.

Felixpakhuis
Ontbijten op zondag is hier een waar spektakel. Mocht je een hotel hebben zonder ontbijt en je wil het liefst een super uitgebreid buffet in de ochtend, ga dan hierheen! Eieren, pannekoeken, gebak, granola, yoghurt en vers fruit, werkelijk alles hebben ze hier. Wel even reserveren.

Native
Gezond en eerlijk eten kan je bij Native op de Muntstraat 8. Hip interieur, mooi terras en heerlijk (biologisch) eten. Goede salades, broodjes en heerlijke taarten en sappen. Exactly what i like!

Eten vol leven
Eten vol leven is een juicebar en RAW organic kitchen. Eigenaren Sarah en Tom serveren hier super gezonde en lekkere  smoothies, slowjuices, soepen en salades. Alles zit hier vol leven (what’s in a name…) en is dus rauw, bio, plantaardig en vegan. Adres: Minderbroedersrui 52, 2000 Antwerpen.

Culture Coffee
Zin in koffie? Culture Coffee heeft hele lekkere. Maar ze hebben ook een donut assortiment waar je u tegen zegt. Ze hebben alle soorten, kleuren, smaken en vormen die je je maar kunt bedenken! Adres: Sint-Katelijnevest 52.

Ben jij in Antwerpen geweest? Wat was jouw favoriete hotspot? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Antwerpen: leukste ontbijt-lunch hotspots
Article Name
Antwerpen: leukste ontbijt-lunch hotspots
Description
Antwerpen is de ideale stad voor een korte citytrip! Dichtbij, maar genoeg te beleven. Er zijn ook een hele hoop hippe hotspots, maar die zijn wat lastig te vinden tussen alle bourgondische cafés. Daarom tipt Rebecca van My Travel Boektje de lijstje ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen voor je!
Author