Print Friendly, PDF & Email

Een culinair hoogstaand en hip restaurant waar je uitsluitend vegetarisch kan eten. Dat is een wens die voor mij in Amsterdam nog niet in vervulling is gegaan. Hoewel steeds meer restaurants uit het hoogsegment goed raad weten met de vegetarische keuken heeft nog niemand het aangedurfd om het vlees en het vis helemaal uit te sluiten. In Berlijn wel!

Verrassend vanaf de start
Cookies en Cream is voor mij het ultieme voorbeeld van deze hip, vegetarisch, culinaire wens plus het unieke rauwe randje dat Berlijn siert. Super centraal gelegen bevindt Cookies en Cream zich op een onmogelijke locatie in een groot industrieel pand. Door een achterafsteegje en langs diverse afvalcontainers bereik je een soort van personeelsuitgang waar niets erop wijst dat je onderweg bent naar een restaurant. Je komt terecht in een donkere club waar je sluip door kruip door langs gangen en trappen, via een mysterieuze zwoel verlichte bar, uiteindelijk terecht komt in het restaurant. Mijn verrassendste restaurant-entree ooit!

Interieur en de bediening
Het interieur van Cookies en Cream is hip met een knipoog naar de industriële locatie. De muren zijn robuust en onafgewerkt, het dak zit vol buizen en roosters en de vloer is puur beton. In die kale setting staan ruime met linnen gedekte tafels, opvallende rode banken en aparte schoolse stoeltjes. Dankzij de kaarsen op iedere tafel is de ruimte sfeervol verlicht en samen met de intrigerende kunst op de muren is het een heerlijk wonderlijk geheel. De bediening is vriendelijk, professioneel en passend voor de plek. Vlotte jongens en meiden in het zwart gekleed die service verlenen zoals het hoort. De wijnkaart is compact maar goed met een ruime selectie aan ondermeer Duitse wijnen die geschonken worden in mooie glazen en behandeld worden zoals je dat gewend bent in een goed restaurant. Het eten tot slot is smaakvol en opgemaakt met een goed oog voor detail. Wat wil een hippe vegetariër nog meer?

Vegetarisch op niveau
Het seizoensmenu van Cookies en Cream is rijk gevuld met heerlijke vegetarische gerechten. Neem bijvoorbeeld vooraf de brioche met een kwarteleitje, schuim van aardappels en een truffeljus of Zwitserse ‘truffel’ met gepekelde biet, paddenstoelen en kastanjes. Als hoofdgerecht is de quinoa met wintergroenten een enorme aanrader evenals de bijzondere parmezaan-gnocchi met zwarte truffel of aardappelstrudel met Vacherin Mont D’or, worteltjes, waterkers, een jus van zwarte chantarellen en pinda’s. Ook de dessert zijn niet alledaags. Denk aan een taartje van maanzaad of merinque met de bekende Argentijnse dulche de leche. Kortom een avond vegetarisch culinair genieten op niveau!

Samen met het uiteenlopende, artistieke publiek maken deze aspecten Cookies en Cream tot een ultieme vega-hotspot waar je na het eten bovendien een scala van cocktails kan genieten in de mysterieuze bar onder het restaurant of kan losgaan in de gelijknamige club. Cookies en Cream rocks!

Cookies en Cream, Behrenstrasse 55 Berlin, +49 (30) 27 49 29 40, www.cookiescream.com

IMG_9820IMG_9833

IMG_9825     IMG_9837

IMG_9843      IMG_9858

Summary
Vegetarisch culinair: Cookies & Cream
Article Name
Vegetarisch culinair: Cookies & Cream

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!