Pompoenrisotto met rucola en feta
Hedwig Zeinstra

Pompoenrisotto met rucola en feta

vrijdag 26 augustus 2016
Altijd leuk om risotto te combineren met nieuwe ingrediënten en daarmee iedereen aan tafel te verassen. Deze pompoenrisotto is heerlijk zacht door de pompoen en feta en de rucola zorgt voor wat extra pit. Een echte aanrader!

 Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 ui
1 teen knoflook
200 gram Calasparra rijst
50 gram pompoenpitten
200 gram feta
2 bakjes rucola
700 ml water
1 blokje groentebouillon
Olijfolie om te bakken
Zout en peper




Hoe maak je deze pompoenrisotto?
Verwarm de bouillon in een aparte pan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en snij in blokjes (laat schil zitten). Leg de schijven op bakpapier,  besprenkel met zout en peper en olijfolie en schuif gedurende ca. 20 minuten in de oven. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de ui en knoflook, voeg dan de rijst toe en smoor deze 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe (laat een klein beetje ongebruikt), breng aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan sudderen voor ca. 25 minuten in totaal. Als het te snel droog kookt, voeg je nog wat van de achtergehouden bouillon toe. Als het nog heel nat is haal je juist de deksel van de pan. Roer af en toe om. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en bestrooi met wat zout. Snij de feta in blokjes. Haal de pompoen uit de oven als deze gaar is en snij grof in stukken. Als de rijst bijna gaar is (en liefst nog vrij smeuïg) voeg je de pompoen toe. Roer goed om en voeg dan de verbrokkelde feta toe en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de rucola toe of laat iedereen zelf op zijn bord rucola erdoor mengen. Strooi vlak voor het serveren de pompoenpitten erover.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

4 Reacties

Ik zie staan " snij de pompoen in dunne plakken met schil" maar zie op de foto nergens dunnen plakken maar blokjes zonder schil. Vreemd!

12:13 19 januari 2024

Hi Ello, De schil hebben wij er wel opgelaten, maar dit zie je misschien niet goed op de foto. Wel denk ik dat de pompoen uiteindelijk in blokjes zijn gesneden, dus scherp gezien. Ik zou dus aanraden om het wel in blokjes te snijden maar de schil erop te laten zitten, aangezien hier gezonde voedingsstoffen inzitten. Liefs, Tessa

12:13 19 januari 2024

Het is makkelijk te maken en overheerlijk! Voor herhaling vatbaar.

12:13 19 januari 2024

Hey! Ik zag dit recept en dit klinkt mega lekker! Nu wil ik graag een 3 gangen menu, waarbij ik de chef mag uithangen, weggeven aan mijn ouders! Ik vroeg me af of je nog suggesties had voor evt. voorgerecht en nagerecht? :) Alvast bedankt voor de moeite! Groetjes Ellen

12:13 19 januari 2024

Hi Ellen, Wat leuk! Misschien als voorgerecht: https://www.dehippevegetarier.nl/courgette-carpaccio-met-feta/ En als dessert: https://www.dehippevegetarier.nl/rabarber-aardbeimoes/ Veel plezier met koken! Groetjes, Isabel

12:13 19 januari 2024

voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

12:13 19 januari 2024

Beste A. Stoffelsen, circa 4 personen. Eetsmakelijk! :-)

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.