
Zie hier: de moderne aioli-variant uit het nieuwe kookboek De Bijbel van de Spaanse keuken van Raquel Palla Lorden. Lekkerder dan het bakje uit de supermarkt en in een handomdraai in elkaar gedraaid. De sterkte van de aioli heb je zelf in de hand – voeg naar smaak minder of meer knoflook toe. Hou er rekening mee dat de knoflooksmaak sterker wordt naarmate je de aioli langer laat staan.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingredienten
Zo maak je de aioli met moderne twist
Stap 1
Doe de knoflook met het zout in een vijzel en wrijf tot een gladde pasta.
Stap 2
Doe de knoflookpasta, het ei, een scheutje van de olijfolie en het citroensap in een hoge mengkom.
Stap 3
Zet een staafmixer op de bodem van de mengkom en houd in dezelfde positie. Mix het geheel zonder de staafmixer te bewegen en voeg druppelsgewijs de rest van de olijfolie toe. Je zult zien dat er een dikke emulsie ontstaat.
TIP!
Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker de aioli wordt. Kijk tijdens het mixen of je blij bent met de dikte en stop met olie toevoegen wanneer je de structuur goed vindt. Luchtdicht en koel bewaard is de aioli 3 dagen houdbaar.

Landenbijbels 8 - De bijbel van de Spaanse keuken
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.