
Chimichurri
Chimichurri is een pittige, kruidige saus die oorspronkelijk uit Argentinië komt en vaak wordt geserveerd bij gegrild vlees, vooral bij een barbecue. De saus is op basis van peterselie, knoflook, olijfolie, azijn en soms kruiden zoals oregano. Het is fris, licht zuur en vol van smaak, en wordt zowel als marinade als saus op tafel gebruikt. Er zijn twee veelvoorkomende varianten: groene chimichurri (met peterselie als basis) en rode chimichurri (met tomaat of paprika toegevoegd).
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de flatbreads
Bereidingswijze
Stap 1
Meng voor de flatbreads de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de yoghurt en de eetlepels water toe en kneed tot er een samenhangend geheel ontstaat. Laat het deeg 30 minuten rijzen in kom, afgedekt met een vochtige theedoek.
Stap 2
Maak ondertussen de chimichurri. Doe hiervoor de knoflook, oregano, peterselie en het mosterdpoeder in een vijzel en maal fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Voeg hierna de rodewijnazijn toe en roer tot er een glad geheel ontstaat. Voeg de ui en de rode chilipeper toe en roer goed door.
Stap 3
Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken en rol hier deegballetjes van. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de balletjes uit tot een ovaal met behulp van een deegroller.
Stap 4
Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak de flatbreads in 4 minuten per kant goudbruin.
Stap 5
Doe de yoghurt in een bakje en schep hier de chimichurri bovenop. Roer eventueel de chimichurri licht door om met de yoghurt te mengen. Serveer direct met de flatbreads.
Meer recepten zoals deze?
Bestel nu ons BBQ & Buiten e-book en krijg nog meer inspiratie voor lekkere dips, buiten eten of barbecueën!
Heb jij dit recept voor deze chimichurri yoghurtdip gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar een goed koksmes voor in je keuken? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.