Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting
Isabel Boerdam

Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting

donderdag 18 april 2024
Naar recept

Proef cinnamonrolls zoals je ze nog nooit gegeten hebt. Deze cinnamon-bosvruchtenrolls zijn extra fris door een berries yoghurt frosting en een zelfgemaakte bosvruchtenjam. Dit kleurrijke nagerecht is aankomende zomer het perfecte toetje om te delen met familie en vrienden. Het is lekker, fris en gezond! Serveer met wat extra fruit en je hebt je dagelijkse vitamines binnen!

De cinnamon-bosvruchtenrolls zijn nóg lekkerder met Oddlygood Dreamy Berries Dessert, een romig dessert van Oddlygood vol met bosvruchten. Oddlygood Dreamy Berries is op zichzelf al verrukkelijk, maar past perfect bij deze cinnamon-bosvruchtenrolls. Het dessert van Oddlygood is niet alleen lekker, maar ook duurzaam. Het bevat namelijk geen palmolie. Dit recept is 100% plantaardig en glutenvrij, waardoor iedereen van de cinnamon-bosvruchtenrolls kan genieten! Deel ze dus vooral uit aan al je vrienden en familie.

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de cinnamon-bosvruchtenrolls

Ingrediënten voor de vulling

Ingrediënten voor de bosvruchtenjam

Ingrediënten voor de frosting

Zo maak je de Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting

Stap 1

Verwarm Oddlygood Oat Drink in een steelpannetje op middelhoge temperatuur. Voeg de gist en één tl van de kristalsuiker toe aan de pan en roer door en verwarm het mengsel voor 5-7 minuten.

Stap 2

Voeg de plantaardige boter in blokjes toe aan de pan en roer door, totdat de boter is gesmolten. Giet het mengsel in de kom van de keukenmixer met deeghaak.

Stap 3

Voeg de boekweit, amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout toe aan de natte ingrediënten en meng op lage snelheid tot het deeg zich begint te vormen. Verhoog de snelheid naar medium en kneed gedurende 8 minuten.

Stap 4

Maak een bol van het deeg, doe deze in een schone kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

Stap 5

Meng ondertussen in een steelpannetje op middelhoge temperatuur de bosvruchten, suiker, citroensap en citroenrasp en verwarm 10-15 minuten tot de vruchten beginnen af te breken en roer door. Laat nog 10 minuten indikken op lage temperatuur en laat volledig afkoelen.

Stap 6

Meng voor de vulling in een kom de bruine suiker en de kaneel door elkaar met een lepel.

Stap 7

Leg het gerezen deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het deeg uit tot een rechthoek van 12x24, ongeveer 2 cm dik.

Stap 8

Verdeel de boter voor de vulling met een kwastje over het deeg en bestrooi daarna met de kaneelsuiker. Verdeel vervolgens de jam over het deeg, waarbij je twee eetlepels overhoudt voor de frosting.

Stap 9

Begin aan de korte kant van het deeg en rol het deeg uit tot een grote rol. Gebruik flosdraad om de rol in 12 gelijke stukken te snijden. Plaats de buns in een ingevette browniebakvorm, dek af met een lichte theedoek en laat op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Stap 10

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes gedurende 28-30 minuten, totdat ze gaar en goudbruin gekleurd zijn. Laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Stap 11

Verdeel de frosting van Oddlygood Dreamy Berries Dessert over de buns en maak af met de bosvruchtenjam. Serveer eventueel nog met extra verse bosvruchten en enjoy!

Heb jij deze heerlijke Cinnamon-bosvruchtenrolls met yoghurt frosting al geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

In samenwerking met Oddlygood

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.