Geroosterde aardappels met kruidenpesto en burrata
Karlijn Swaen

Geroosterde aardappels met kruidenpesto en burrata

donderdag 12 juni 2025
Naar recept
Burrata is al jaren echt een trend, en wij begrijpen wel waarom! In dit gerecht is het een heerlijke romige tegenhanger van de kruidenpesto. Dit recept kan perfect dienen als bijgerecht, voor bij jouw laatste barbecue deze zomer. Maak de kruidenpesto zelf en verras je vrienden en familie!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de geroosterde aardappelen

Ingrediënten voor de kruidenpesto

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de verschillende soorten aardappels, de rode ui, de tijm en de knoflooktenen over een ruime ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Bak de aardappels met de ui en de knoflook 25 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.

Stap 2

Doe de ingrediënten voor de kruidenpesto in de keukenmachine en mix tot een grof geheel.

Stap 3

Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de kruidenpesto en de burrata's over de ovenschaal. Serveer direct.

Dit recept komt uit ons e-book: BBQ & Buiten

20 Zomerse gerechten voor tijdens een zonnige BBQ, tuinfeest of picknick!

€ 4,99

De Hippe Vegetariër

bbq & buiten

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar een goed koksmes voor in je keuken? Neem dan een kijkje in dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.