
Ben je op zoek naar een feestelijk gerecht dat indruk maakt op al je gasten? Deze hartige kersttaart met pulled beef en een vleugje glühwein combineert de hartige smaken van het traditionele kerstdiner met een plantaardige twist. Het lijkt misschien op een klassiek vleesgerecht, maar schijn bedriegt: deze taart is volledig vegan! Perfect voor een kersttafel waar vleesliefhebbers en veganisten samen genieten van dezelfde heerlijke gerechten. Zet deze showstopper op tafel en verras je gasten met een gerecht dat niet alleen feestelijk oogt, maar ook goed voelt.
Kerst e-book Redefine Meat
Dit recept is gemaakt met het Nieuwe Vlees van Redefine Meat: plantaardige producten die qua smaak, textuur en sappigheid niet van dierlijk vlees te onderscheiden zijn. Met deze innovatieve producten laat Redefine Meat zien dat plantaardig eten echt voor iedereen kan zijn. Speciaal voor de feestdagen hebben ze een gratis e-book samengesteld met inspirerende recepten, zodat je zorgeloos een feestmaal kunt bereiden waar iedereen blij van wordt. Van hartige taarten tot luxe hoofdgerechten: je vindt het allemaal.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de kersttaart
Ingrediënten voor de geroosterde prei
Bereiding
Stap 1
Maak de vulling voor de hartige kersttaart. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de olie en de Redefine Pulled Beef toe, bak het gedurende 8-10 minuten tot het begint te karameliseren en knapperig wordt.
Stap 2
Voeg de ui, wortels, bleekselderij, paddenstoelen en knoflook toe en bak tot de groenten zacht beginnen te worden. Roer de tomatenpuree, jeneverbessen en het laurierblad erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de glühwein toe om de pan te blussen, laat een derde van de wijn inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
Stap 3
Verlaag de temperatuur en laat sudderen tot de helft van de vloeistof is ingekookt en je een vochtige vulling voor de taart hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
Stap 4
Bereid de geroosterde prei. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Meng in een kleine kom alle ingrediënten, behalve de prei. Leg de prei op een bakplaat en strooi het mengsel eroverheen.
Stap 5
Bak de prei in de oven op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten, tot het paneermeel goudbruin is.
Stap 6
Maak de hartige kersttaart. Vet de taartvorm in. Verdeel het bladerdeeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel die iets groter is dan je taartvorm.
Stap 7
Leg een stuk deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg af. Vul devorm met het afgekoelde vleesmengsel, bestrijk de randen met plantaardige melk en leg het tweede stuk deeg erop, druk de randen stevig aan.
Stap 8
Bestrijk de bovenkant van de taart met de plantaardige melk, maak kleine sneetjes in het deeg en strooi er zoutvlokken en versgemalen zwarte peper overheen. Zet de taart 15 minuten in de koelkast.
Stap 9
Bak de taart 40 minuten, of tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem serveert. Serveer met de geroosterde prei.
Heb jij dit recept van Redefine Meat geprobeerd deze kerst?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!d
Dit recept is met dank aan Redefine Meat
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen

- 08 August 2025
13 x vegetarische recepten met courgette
Wij houden van courgette
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.