Hartige kersttaart met pulled beef en glühwein
Karlijn Swaen

Hartige kersttaart met pulled beef en glühwein

dinsdag 10 december 2024
Naar recept

Ben je op zoek naar een feestelijk gerecht dat indruk maakt op al je gasten? Deze hartige kersttaart met pulled beef en een vleugje glühwein combineert de hartige smaken van het traditionele kerstdiner met een plantaardige twist. Het lijkt misschien op een klassiek vleesgerecht, maar schijn bedriegt: deze taart is volledig vegan! Perfect voor een kersttafel waar vleesliefhebbers en veganisten samen genieten van dezelfde heerlijke gerechten. Zet deze showstopper op tafel en verras je gasten met een gerecht dat niet alleen feestelijk oogt, maar ook goed voelt.

Kerst e-book Redefine Meat


Dit recept is gemaakt met het Nieuwe Vlees van Redefine Meat: plantaardige producten die qua smaak, textuur en sappigheid niet van dierlijk vlees te onderscheiden zijn. Met deze innovatieve producten laat Redefine Meat zien dat plantaardig eten echt voor iedereen kan zijn. Speciaal voor de feestdagen hebben ze een gratis e-book samengesteld met inspirerende recepten, zodat je zorgeloos een feestmaal kunt bereiden waar iedereen blij van wordt. Van hartige taarten tot luxe hoofdgerechten: je vindt het allemaal.

Ingrediënten

minuten voorbereiden
60 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de kersttaart

Ingrediënten voor de geroosterde prei

Bereiding

Stap 1

Maak de vulling voor de hartige kersttaart. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de olie en de Redefine Pulled Beef toe, bak het gedurende 8-10 minuten tot het begint te karameliseren en knapperig wordt.

Stap 2

Voeg de ui, wortels, bleekselderij, paddenstoelen en knoflook toe en bak tot de groenten zacht beginnen te worden. Roer de tomatenpuree, jeneverbessen en het laurierblad erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de glühwein toe om de pan te blussen, laat een derde van de wijn inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 3

Verlaag de temperatuur en laat sudderen tot de helft van de vloeistof is ingekookt en je een vochtige vulling voor de taart hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.

Stap 4

Bereid de geroosterde prei. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Meng in een kleine kom alle ingrediënten, behalve de prei. Leg de prei op een bakplaat en strooi het mengsel eroverheen.

Stap 5

Bak de prei in de oven op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten, tot het paneermeel goudbruin is.

Stap 6

Maak de hartige kersttaart. Vet de taartvorm in. Verdeel het bladerdeeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel die iets groter is dan je taartvorm.

Stap 7

Leg een stuk deeg in de taartvorm en snijd het overtollige deeg af. Vul devorm met het afgekoelde vleesmengsel, bestrijk de randen met plantaardige melk en leg het tweede stuk deeg erop, druk de randen stevig aan.

Stap 8

Bestrijk de bovenkant van de taart met de plantaardige melk, maak kleine sneetjes in het deeg en strooi er zoutvlokken en versgemalen zwarte peper overheen. Zet de taart 15 minuten in de koelkast.

Stap 9

Bak de taart 40 minuten, of tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem serveert. Serveer met de geroosterde prei.

Heb jij dit recept van Redefine Meat geprobeerd deze kerst?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!d

Dit recept is met dank aan Redefine Meat

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.