

Salsa verde dankt zijn naam aan het gebruik van groene kruiden en de groene kleur. Verschillende landen hebben een eigen variant van salsa verde. Zo wordt de Mexicaanse salsa verde gemaakt met een groene tomaat, tomatillo en groene pepers. Voor dit recept uit het boek Budget Vegan in 30 minuten maakt auteur Saskia Sidey een Italiaanse versie van salsa verde, met groene kruiden, citroen, knoflook en kappertjes.
Salsa verde wordt vaak gebruikt bij gegrild vlees, maar past ook perfect bij gegrilde of geroosterde groenten zoals deze geroosterde zoete aardappels. Auteur Saskia Sidey zegt over dit gerecht: ‘’Salsa verde is fris, geurig en smaakt naar meer en zou daarom de vaste smaakmaker moeten zijn als je verse kruiden wilt opmaken die je hebt liggen in de koelkast.’’
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Ingrediënten salsa verde
Zo maak je de zoete aardappels met salsa verde
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Stap 2
Hasselback de zoete aardappels door in de lengte inkepingen te maken op 3 mm afstand van elkaar die niet helemaal door de zoete aardappel heen gaan, zodat de zoete aardappel een geheel blijft.
Stap 3
Besprenkel de zoete aardappels met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster 25 minuten tot ze gaar zijn.
Stap 4
Klop intussen in een blender alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, de salsa verde zou scherp en fris moeten zijn.
Stap 5
Serveer de zoete aardappels uit de oven besprenkeld met een overvloed aan salsa verde en overladen met verse kruiden en desgewenst met veganistische ‘Parmezaanse kaas’.
Notities
Heb jij de zoete aardappels met salsa verde uit het boek Budget Vegan in 30 minuten gemaakt? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.