
Dit tartaartje van rodekool is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens erg lekker! De combinatie van augurk, peterselie en tijm zorgt ervoor dat dit originele gerecht een ware smaakexplosie met zich meebrengt. En niet geheel onbelangrijk: door de rood-paarse kleur is dit voorgerecht een vrolijke start van jouw kerstdiner! ;)
Vegetarische tartaar
Een rodekool tartaar als voorgerecht is een verrassende manier om het kerstdiner te beginnen. Het is een gerecht dat niet alleen je smaakpapillen prikkelt, maar ook je ogen verwent, door de rijke, diepe kleuren van de rodekool. De frisse en knapperige textuur van de tartaar zorgt voor een heerlijke afwisseling van smaken en geeft een speelse draai aan het diner.
Dit gerecht is perfect voor wie op zoek is naar iets vernieuwends, maar toch eenvoudigs, en zal je gasten zeker verrassen met zijn originaliteit.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de rodekool tartaar
Bereidingswijze
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de tartaar in een kom, maar bewaar wat peterselie ter garnering. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Vorm het mengsel tot vier tartaartjes met behulp van een kookring. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Heb jij dit kerst voorgerecht gemaakt?
Of ga jij een van onze favoriete voorgerechten proberen? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.