Een favoriet op wintersport: Tiroler Gröstl! Voor wie het (nog) niet kent: deze Oostenrijkse klassieker is een lekker stevige maaltijd die het goed doet op de berg. Simpel en verwarmend, met gebakken aardappeltjes, een gebakken eitje en vegetarische spekjes van portobello. Lekker gekruid met majoraan (ook wel marjolein, een kruid dat bekendstaat om de frisse en zoete smaak), komijnzaad en peterselie.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de Tiroler Gröstl
Ingrediënten voor de portobello-'spekjes'
Bereidingswijze
Stap 1
Doe voor de Tiroler Gröstl de aardappels in een kookpan met koud water, baking soda en een snuf zout. Breng het geheel aan de kook en laat de aardappelplakjes ongeveer 5 minuten koken totdat deze gaar zijn. Giet af en laat nastomen.
Stap 2
Verhit roomboter in een ruime koekenpan op middelhoge temperatuur en voeg wanneer de boter gesmolten is de aardappelplakjes toe. Bak de aardappelplakjes 10-12 minuten totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn geworden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Marineer de portobello-'spekjes. Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de portobello-'spekjes' met de marinade 8-10 minuten zonder te roeren totdat deze goed zijn en knapperig beginnen te worden.
Stap 4
Voeg de portobello-'spekjes', rode uien, knoflook, het komijnpoeder en de majoraan toe aan de aardappels en bak het geheel 5-6 minuten tot het begint te geuren en de uien gaar zijn. Voeg als laatste 2/3 van de krulpeterselie toe en roer goed door elkaar.
Stap 5
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de aardappels over de borden en leg op ieder bord een spiegelei. Garneer met de overgebleven krulpeterselie en serveer direct.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.