December staat vaak in het teken van gezelligheid: etentjes, lange avonden en nét iets vaker dan normaal iets zoets. Tegelijkertijd merken we dat we - juist rond de feestdagen - bewuster zijn gaan kijken naar wat we eten. Niet om streng te doen, maar omdat het simpelweg fijner voelt om te genieten van iets dat ook qua ingrediënten klopt. Gelukkig kun je ook bewust genieten in december. Lees snel verder!
Bewust zoet, zonder streng te worden
Suiker zit overal. En hoewel we inmiddels weten wat geraffineerde suikers kunnen doen met onze energie, stemming en gezondheid, blijft een zoete snack soms onweerstaanbaar. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om bewustere keuzes te maken, zonder het gevoel te hebben dat je iets ‘moet laten’.
Juist daarom kijken we bij De Hippe Vegetariër met extra interesse naar chocolade die anders gezoet is. Chocolade blijft tenslotte een van die producten waar genieten voorop moet staan. Lovechock loopt hierin al jaren voorop: geen geraffineerde suiker, maar natuurlijke alternatieven zoals kokosbloesemsuiker, inuline en (in deze nieuwste lijn) dadels. Dat maakt deze chocolade niet alleen vriendelijker voor je bloedsuikerspiegel, maar ook verrassend vol en rond van smaak.
Natuurlijk zoet met dadels
De nieuwe chocoladelijn van Lovechock is gezoet met dadels. Een bewuste keuze om chocolade niet alleen lekker, maar ook voedzamer te maken. Dadels bevatten van nature vezels, antioxidanten en mineralen zoals kalium en magnesium. Ze hebben bovendien een lage glycemische index, waardoor je energie geleidelijker vrijkomt.
Qua smaak passen dadels perfect bij cacao. Hun zachte, karamelachtige zoetheid versterkt de diepe chocoladetonen, zonder te overheersen. Het resultaat is een chocolade die luxe aanvoelt, maar toch licht en in balans blijft.
Vijf nieuwe smaken om te ontdekken
Met de nieuwe lijn laat Lovechock zien hoe spannend plantaardige chocolade kan zijn. Verwacht geen standaard combinaties, maar creatieve smaken die perfect passen bij elk moment:
- Raspberry Rosemary: fris en met veel smaak.
- Passionfruit Mango: exotisch en zonnig.
- Ginger Orange: warm, kruidig en perfect voor herfstige dagen.
- Pistache Almond: nootachtig en vertrouwd.
- Dark chocolate: voor de liefhebbers van eenvoud: diep, rijk en tijdloos.
Alle repen zijn 100% vegan en biologisch, en kosten €5,49 per stuk.
Onze andere favorieten
Mocht je nu toch ook andere smaken willen proberen (want dat snappen we met de grote keuze!) dan zijn dit ook nog een aantal favorieten bij ons op de redactie:
- Dark & Dates: Heerlijk puur en gezoet met dadels
- Happy bar: Een kleine bar voor onderweg
- Almond Fig bar: Wij houden nu eenmaal zo erg van vijgen...
Leuk nieuws!
Want sinds kort heeft Lovechock ook een eigen webshop! Zo kun je nu heel makkelijk langs alle heerlijke smaken scrollen en gewoon bestellen! Neem je snel een kijkje?
Kersttips: zo gebruik je deze chocolade in je kerstmenu
Deze chocolades zijn niet alleen lekker om los van te genieten, maar ook heel geschikt om te verwerken in kerstige recepten. Een paar ideeën waar wij meteen aan dachten:
- Dessert met pure chocolade & dadel: smelt de pure variant en gebruik ’m voor een simpele chocolademousse of ganache, bijvoorbeeld in combinatie met peer, sinaasappel of granaatappel.
- Chocoladechunks in baksels: hak een reep met amandel of gember grof en verwerk door koekjes, brownies of een feestelijke kerstcake.
- Warme chocolademelk met een twist: laat een stukje Gingerbells smelten in plantaardige melk voor een kruidige chocolademelk, eventueel met een snufje kaneel.
- Chocolade bij het dessertplankje: breek de repen in stukjes en serveer ze bij vers fruit, noten en gedroogde vijgen voor een makkelijke maar luxe afsluiter.
Waar wacht jij nog op?
Ren nog snel naar een winkel om een reep te halen en geniet van de feestdagen. Laat je ons weten wat je ervan vond? Dat kan ik een reactie hieronder, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Omslagbeeld: AI
Lees ook
- 23 December 2025
Bewust genieten in december: nieuwe Lovechock-smaken om bij weg te dromen
December staat vaak in het teken van gezelligheid: etentjes, lange avonden en nét iets vaker dan normaal iets zoets
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.