Waarom een Microplane onmisbaar is in de keuken
Bo van Ling

Waarom een Microplane onmisbaar is in de keuken

woensdag 17 januari 2024
Sommige keukengadgets zijn voor ons onmisbaar. Ook jij hebt vast en zeker een favoriete spatel in de la liggen, een go-to tool om die avocadopitten er makkelijk mee uit te wippen of een braadpan die al járenlang lieveling is. Wat is ons betreft is er één item de echte gamechanger van allemaal, en dat is de Microplane rasp.

Verse gember, nootmuskaat, de zeste van een citroen, een teentje knoflook of stuk Parmezaanse kaas: wat je ook langs de Microplane rasp haalt, alles is keer op keer perfect geraspt. Nu denk je misschien; het is een rasp dus dat kan toch niet zo bijzonder zijn? Maar dat is deze dus zeker weten van wel!

Efficiënt én vlijmscherp


In vergelijking tot de standaard blokraspen is een Microplane rasp vaak een stukje duurder. Maar het is dan ook zeker kwaliteit waar je wat extra’s voor neerlegt. De Microplane’s zijn namelijk veel scherper dan de goedkopere raspen. Dat komt omdat de raspen op een speciale manier worden gemaakt waarbij elk tandje nauwkeurig door een machine wordt uitgeslepen. En doordat alles zo vlijmscherp is kun je dus veel makkelijker raspen zonder al te veel druk te zetten. Weinig inspanning, maximaal resultaat. Daar houden we van tijdens het koken.

Het paradepaardje onder de raspen


Bijkomend voordeel is dat deze handige tool gewoon in de vaatwasser kan. Zorg dan wel dat je eerst de meeste restjes van het raspen van de Microplane afspoelt. Het assortiment van de Microplane's is trouwens behoorlijk uitgebreid. Zo kun je per ingrediënt opzoek gaan naar de juiste rasp, fijn of juist wat grover. Een tool waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had, totdat je het gebruikt!

Dit artikel is niet gesponsord, wij zijn gewoon enorm fan! Wat is voor jou een onmisbare tool in de keuken? Laat het ons weten in een reactie.

1 Reacties

Mijn probleem bij álle raspen is: hoe hou ik ze scherp?!?!

10:29 30 januari 2024

Hi Marijke, Ondanks dat de Microplane rasp wel vaatwasserbestendig is, is het raadzaam om iedere rasp met de hand af te wassen. Zo blijven ze langer scherp! Groetjes, Saar

10:29 30 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.