
Het is ramadan, een heilige vastenmaand voor moslims waarin tussen zonsopgang en zonsondergang wordt gevast. Het recept van deze gepofte aubergines met toppings komt uit het boek ‘Het Ramadan kookboek’ geschreven door TV-chef Mounir Toub. Het boek staat vol met feestelijke, ramadan-proof recepten zoals deze heerlijke gepofte aubergines. Deze gepofte aubergines kun je vullen met baba ganoush, labneh, muhammara en andere lekkere toppings!
Deze gepofte aubergines moet je geproefd hebben! Mounir Toub deelt 4 heerlijke toppings die qua smaak perfect passen bij de gepofte aubergines. De auteur van Het Ramadan kookboek zegt over de gepofte aubergines: ''Als je een keer wilt uitpakken als er gasten langskomen, dan zijn deze ‘aubergine- pizza’s’ een aanrader: voedzaam, feestelijk voor het oog en je hoeft geen uren in de keuken door te brengen. Hoewel de basis voor deze gerechten steeds hetzelfde is, zorgen de toppings voor heel uiteenlopende smaken.’’
Ingrediënten
Voor
personen
Gepofte aubergines
Ingrediënten
Voor
personen
Topping 1
Topping 2
Topping 3
Topping 4
Zo maak je de gepofte aubergines met toppings
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kerf het snijvlak van de aubergines kruislings in. Meng de olijfolie met de ras el hanout.
Stap 2
Bestrijk de ingekerfde auberginehelften met het mengsel van olie en ras el hanout, leg ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten poffen in de oven.
Stap 3
Serveer de aubergine met een topping naar keuze. Serveer en geniet!
TIPS
• Aubergine poffen kan op vier manieren:
1. in de oven
2. op de BBQ
3. boven een vuurtje, zoals een gasbrander (duurt wel langer)
4. in de magnetron
Heb jij deze gepofte aubergines met 4 verschillende toppings gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Er staat dat aubergine ook in de magnetron gepoft kan worden, maar nergens lees ik hoe je dat doet. Datwilde ik nu graag weten.
19:00 08 augustus 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.