4x Gepofte aubergines met bijzondere toppings
Anouska Blankman

4x Gepofte aubergines met bijzondere toppings

dinsdag 02 april 2024
Naar recept

Het is ramadan, een heilige vastenmaand voor moslims waarin tussen zonsopgang en zonsondergang wordt gevast. Het recept van deze gepofte aubergines met toppings komt uit het boek  ‘Het Ramadan kookboek’ geschreven door TV-chef Mounir Toub. Het boek staat vol met feestelijke, ramadan-proof recepten zoals deze heerlijke gepofte aubergines. Deze gepofte aubergines kun je vullen met baba ganoush, labneh, muhammara en andere lekkere toppings!

Deze gepofte aubergines moet je geproefd hebben! Mounir Toub deelt 4 heerlijke toppings die qua smaak perfect passen bij de gepofte aubergines. De auteur van Het Ramadan kookboek zegt over de gepofte aubergines: ''Als je een keer wilt uitpakken als er gasten langskomen, dan zijn deze ‘aubergine- pizza’s’ een aanrader: voedzaam, feestelijk voor het oog en je hoeft geen uren in de keuken door te brengen. Hoewel de basis voor deze gerechten steeds hetzelfde is, zorgen de toppings voor heel uiteenlopende smaken.’’

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Gepofte aubergines

Ingrediënten

Voor

4

personen

Topping 1

Topping 2

Topping 3

Topping 4

Zo maak je de gepofte aubergines met toppings

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kerf het snijvlak van de aubergines kruislings in. Meng de olijfolie met de ras el hanout.

Stap 2

Bestrijk de ingekerfde auberginehelften met het mengsel van olie en ras el hanout, leg ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten poffen in de oven.

Stap 3

Serveer de aubergine met een topping naar keuze. Serveer en geniet!

TIPS


• Aubergine poffen kan op vier manieren:


1. in de oven


2. op de BBQ


3. boven een vuurtje, zoals een gasbrander (duurt wel langer)


4. in de magnetron

Het Ramadan kookboek

Mounir Toub Kosmos Uitgevers

Heb jij deze gepofte aubergines met 4 verschillende toppings gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Er staat dat aubergine ook in de magnetron gepoft kan worden, maar nergens lees ik hoe je dat doet. Datwilde ik nu graag weten.

19:00 08 augustus 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.