Koken met groenten uit het seizoen doen wij maar al te graag. We waren ontzettend enthousiast toen we ontdekten dat een van onze favoriete winkels, Dille & Kamille, een kookboek uitbrengt met seizoensgebonden groenterecepten! Dit boek is gemaakt in samenwerking met 2-sterrenchef Sidney Schutte. Gegarandeerd lekkere recepten dus! Vandaag mogen wij dit recept voor spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas delen. Dit klinkt toch al enorm lekker?
Dille & Kamille bestaat 50 jaar (wow!) en dat moet natuurlijk worden gevierd! Hierom heeft Dille & Kamille de gehele maand mei uitgeroepen tot… Groentemaand. En daar gaat ons hartje natuurlijk sneller van kloppen. Zoals al kort vermeld in de inleiding heeft Dille & Kamille voor deze maand een kookboek ontwikkeld, mét 2-sterrenchef Sidney Schutte. Dit kookboek is speciaal gemaakt om jou te inspireren om meer seizoensgroenten te eten. Want laten we eerlijk zijn, dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor onze mooie planeet. Het kookboek Groentefeest bevat maar liefst 100 verrassende recepten met 56 verschillende groenten.
Sidney Schutte is speciaal voor het ontwikkelen van dit kookboek gedoken in de wereld van vegetarisch eten. We nemen een voorbeeld aan dit recept voor deze lekkere taco’s van spinazie. De originele naam van die recept is: Spinazietaco’s ‘al Pastor’. Waar komt dit recept vandaan? Taco al Pastor’ is een Mexicaans streetfoodrecept, origineel met varkensvlees. Sidney bedacht een vegetarische variant: taco’s gemaakt van spinazie, met ananas. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht of snack!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de oesterzwam-marinade
Ingrediënten voor de vulling van de taco’s
Ingrediënten voor de spinazietaco’s
Overige ingrediënten
Zo maak je deze lekkere taco’s van spinazie met oesterzwammen
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de oesterzam-marinade samen in een pan, roer door en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Voeg de hele oesterzwammen toe aan de marinade en laat zo’n 15 minuten staan.
Stap 2
Giet vervolgens de oesterzwammen voorzichtig in een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Zet het vocht op het vuur en laat de marinade iets inkoken.
Stap 3
Snijd de ananas in blokjes van 5 bij 5 millimeter en doe deze in een kommetje. Voeg hier een paar eetlepels van de marinade en de sriracha aan toe en zet apart.
Stap 4
Pel de rode uien, snijd ze in dunne ringen en bestrooi ze met zout. Doe het azijn in een kommetje en laat hierin de uienringen zo’n 10 minuten marineren.
Stap 5
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de spinazietaco’s in een blender en mix tot een glad beslag.
Stap 6
Verhit een druppel zonnebloemolie in een koekenpan die niet kan aanbakken en bak hierin de taco’s met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter. Herhaal tot het beslag op is.
Stap 7
Vervolgens meng je de maïzena met het gerookte paprikapoeder in een diep bord. Dep de oesterzwammen droog met keukenpapier en paneer ze in het maïzena-mengsel.
Stap 8
Vul een lage koekenpan met een laag zonnebloemolie van ongeveer 0,5 centimeter en verhit deze tot 170 °C of tot de olie begint te roken. Frituur de oesterzwammen in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met zout.
Stap 9
Verdeel de taco’s over 2 borden en leg op elke taco in het midden wat losse spinazieblaadjes. Verdeel de oesterzwammen over de spinazietaco’s en verdeel hier dan de ananas, rode ui en nog wat van de marinade over. Maak af met wat blaadjes koriander.
Heb jij deze heerlijke spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas al geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
In samenwerking met Dille & Kamille
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.