Gastblogger: Chantal Pleune
Chantal Pleune

Gastblogger: Chantal Pleune

dinsdag 07 januari 2014
Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Chantal Pleune. Chantal zal vanaf volgende week iedere dinsdag een gastblog schrijven over Vergeten Groenten. Elke week zet zij een Vergeten Groente in het zonnetje en laat ons kennis maken met een bijpassend recept. Ideale winterse kookinspiratie dus!

Chantal als diëtist
Chantal is diëtist. Ze werkt ruim elf jaar als diëtist in een ziekenhuis in Amsterdam waar ze patiënten (en familie van patiënten) in de leeftijd van 0-100 adviseert over gezonde voeding en hoe dit inpasbaar is in verschillende situaties, zoals bij (chronische) ziekte of voedselallergie.

Liefde voor (vegetarisch) koken
“Ik ben dol op koken en mooie recepten uit kookboeken. Het leukste is om ’s morgens vroeg met een kop koffie een kookboek door te bladeren om een goed recept uit te zoeken dat ik ’s avonds wil uitproberen. Al van jongs af aan ben ik bezig met koken. Dan had ik een vaste dag dat ik voor mijn familie kookte en dat de keuken mijn domein was: Ik barricadeerde de keukendeur zodat niemand zich met mijn ‘kookkunsten’ kon bemoeien. Het liefst kook ik vegetarisch; er zijn zulke mooie en (h)eerlijke recepten zonder vlees en vis!”

Eigen groentetuin
“Iets anders wat ik leuk vind, is je eigen groenten verbouwen. Ooit ben ik op negenjarige leeftijd begonnen met verschillende soorten sla. Helaas waren die plantjes geen lang leven beschoren (welgeteld 4 dagen), aangezien het konijn van mijn buurjongetje was ontsnapt en zich te goed had gedaan aan mijn slaplantjes….

Ondanks dat teleurstellende begin heb ik doorgezet en plant ik elke lente nieuwe groenten, fruit en kruiden in mijn groentetuin, want niets is leuker om te zien dat de geplante zaadjes aanslaan en dat je na een aantal weken/maanden kan genieten van je eigen gezaaide groenten en fruit. Bovendien: eigen geteelde groenten en fruit smaakt het allerlekkerst!”

Chantal als inspiratiebron
Met haar kennis als diëtist, liefde voor vegetarisch koken en zelfs een eigen groentetuin is Chantal een grote inspiratiebron voor De Hippe Vegetariër. Zij kan ons ongetwijfeld nog veel meer leren over een gezonde en bewuste levensstijl. Hier begint Chantal volgende week mee wanneer ze ons iedere dinsdag zal verblijden met een Vergeten Groente-recept, en voor de lente staat er een unieke reeks gepland over het starten van je eigen groentetuin in de stad. Ik kan niet wachten!

Jij ook niet? Volg Chantal dan vanaf nu wekelijks op De Hippe Vegetariër!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ik kan ook niet wachten op de moestuinserie. Mijn pompoenpanten van vorig jaar zijn schromelijk mislukt ondanks alle zakken compost. Wat extra inspiratie en bemoediging om het nogmaals te proberen kan ik wel gebruiken. Hoe doe je dat als 'hippe' vegetarier die ook gewoon druk is en op vakantie wil?

12:22 19 januari 2024

Leuk dat je er zin in hebt Yvonne! Ik ook! Ik kan op dat gebied nog veel van Chantal leren, dus hoe we dat kunnen aanpakken horen we in de lente. Ik ben net als jij heel benieuwd! :) Je hoort het!!

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.