Print Friendly, PDF & Email
4.3/5 - (3 stemmen)

De meesten van jullie lazen het gisteren al bij mijn ‘voornemens voor 2016’: ik wil meer tijd, meer balans en minder stress. Om de daad bij het woord te voegen ga ik deze maand direct de eerste stap zetten. Wat is het plan? Van 25 januari tot en met 31 januari organiseer ik in plaats van de jaarlijkse detox-week, een recharge-week! Hiervoor mag ik het 7 Day Recharge programma van Hidde de Vries aan jullie aanbieden met een flinke korting. Het programma is gericht op energie, focus en geluk, om de uitdagingen van het dagelijks leven beter aan te kunnen zonder daarbij jezelf uit het oog te verliezen. Vermindering van stress en slechte gewoonten, efficiënter productief zijn en prioriteiten stellen. Precies wat ik nodig heb! Doen jullie mee?

Jezelf opnieuw opladen
Wist je dat meer dan 13 procent van de Nederlandse beroepsbevolking burn-out gerelateerde klachten heeft? Dat zijn ruim 900.000 mensen in Nederland! Jezelf opnieuw opladen en andere manieren zoeken om om te gaan met stress kan dus absoluut geen kwaad. Of je het nu – zoals ik – doet omdat je in 2016 je tijd en energie beter wilt verdelen, of omdat je gewoon moe bent van de feestdagen, je verzadigt voelt van al het eten en drinken, en 2016 wilt beginnen met een kickstart. De afgelopen twee jaar deed ik dat al met de tweejaarlijkse detox-week, maar dit jaar wil ik mijn grenzen verleggen meer aandacht besteed aan de mindset dan aan het reinigen van het lichaam alleen. Tijdens de 7 Day Recharge ga je zeven dagen lang aan de slag met een combinatie van gezond eten, voldoende bewegen, ontspannen en ga je bovenal prioriteiten stellen en bedenken waarvoor jij je focus en energie wilt inzetten in 2016. Geen energie meer verspillen met onbelangrijke zaken, geen onnodige stress, en lichaam en geest die samen sterk staan om het drukke leven op een positieve manier aan te kunnen.

Energie, focus en geluk
Met de 7 Day Recharge laad je jezelf in 7 dagen op, door te focussen op drie pijlers: energie, focus en geluk.

Energie = werken aan een gezond lichaam
Je gaat tijdens de Recharge werken aan een gezond lichaam en gezonde levensstijl. Dit wordt je zo makkelijk mogelijk gemaakt door een boodschappenlijst, receptenboekje en yoga-video’s. Je ervaart het effect van gezonde voeding en beweging. Daarnaast is er aandacht voor ontspanning en een goede nachtrust. Je leert dat dit geen luxe is, maar een noodzaak voor een gezond en energiek leven.

Focus = je leert bewust met je energie omgaan
Als jij je bewust bent van je gedachten, kun je ze ook gerichter inzetten. Focus is hierin het toverwoord. Tijdens de Recharge oefen je om je optimaal te concentreren en ontdek je wat je belangrijk vindt in je leven en leer je prioriteiten stellen. Volle aandacht voor waar je mee bezig bent en waar je naartoe wilt. Dat betekent minder gepieker en meer richting.

Geluk = je energie inzetten voor wat voor jou belangrijk is
Ieder mens streeft geluk na. Maar wat is geluk en wat bepaalt jouw geluk? Als je dit helder hebt voor jezelf, kun je je energie inzetten voor die zaken die echt belangrijk zijn voor jou. Dat zorgt voor een enorm verschil – let maar op!

Hoe werkt het precies?
De 7 Day Recharge is een online programma waarin deelnemers tijdens een normale werkweek aan de slag gaan met een combinatie van gezonde recepten, yoga en beweging, maar ook ontspanning, mindfulness, prioriteiten stellen en het doorbreken van gewoontes. Concreet ziet je week er in deze dagen als volgt uit, de precieze invulling en de verschillende opdrachten ontdek je in je eigen 7 Day Recharge omgeving online, nadat je je hebt aangemeld. Jouw Recharge-week:

 • Je staat 30 minuten eerder op dan normaal (zonder snoozen!).
 • Deze tijd gebruik je om een goede start van je dag te hebben met een yoga-oefening, een koude douche en een rustig ontbijt aan tafel.
 • De hele dag door eet je ‘clean’. Dat wil zeggen, vooral verse groenten, vers fruit, verse kruiden, noten en zaden, volkorenproducten (of liever nog glutenvrij) en veel water. Je eet geen vlees en vis (easy!), zuivel, eieren, suiker, bewerkt zout, gluten, cafeïne, alcohol, kunstmatige zoetstoffen, bewerkte producten, onnatuurlijke toevoegingen.
 • Je werkt op kantoor volgens de prioriteitenlijst die je de dag van te voren hebt gemaakt.
 • Je werkt maximaal 1 uur achter elkaar en neemt daarna 5 minuten pauze.
 • Gedurende de dag let je een aantal keer bewust op je ademhaling of doe je een korte meditatieoefening (klinkt ingewikkeld, is het niet).
 • Je neemt minimaal 30 minuten de tijd om te bewegen: wandelen, fietsen, etc.
  Drie keer per week beweeg je een uur intensief, jij kiest de sport, zolang je het maar doet.
 • Gedurende de dag voer je een speciale dagopdracht uit die je smorgens in je online omgeving vindt.
 • Savonds maak je je prioriteitenlijst voor de volgende dag, schrijf je kort de hoogtepunten van je dag op en vink je je Recharge scorecard af.
 • Na 20.30 alle schermen uit: geen telefoon, laptop of televisie meer.
 • Op tijd naar bed: minimaal 7 uur slaap

En wees niet bang! Het mag dan een online programma zijn, bij vragen staat het Recharge-team voor je klaar. Je kan hen bereiken via een mailtje naar [email protected] of via 085 401 2444.

Wat moet je doen om mee te doen?

 1. Schermafbeelding 2015-12-27 om 15.36.45Schrijf 25 – 31 januari in je agenda en zorg dat je savonds weinig tot geen afspraken hebt in die week.
 2. Meld je aan via deze link, scroll naar onderen, kies voor het VIP-account, gebruik de kortingscode dehippevegetarier en schrijf je in voor de 7 Day Recharge (12 maanden geldig, inclusief het boek dat wordt thuis gestuurd) voor 39.- in plaats van 99.- euro.
 3. Zodra jij je hebt aangemeld voor het programma, ontvang je een mail met je inloggegevens. In de member area vind je alle informatie waarmee jij je kunt voorbereiden op je 7 Day Recharge.
 4. Kijk bij ‘ downloads’ in je persoonlijke omgeving en download de 7 Day Recharge Manual. Lees deze goed door van te voren, hierin staat alles wat je kan verwachten. Lees idealiter ook het boek 7 Day Recharge voor de grondige achtergrondinformatie en wetenschappelijke onderbouwing.
 5. Bereid jezelf goed voor door bijvoorbeeld alvast nicotine, cafeïne, alcohol en suiker te minderen. Haal zoveel mogelijk boodschappen in huis, denk na over welke sport je wilt gaan doen in de week en zorg dat je werkplek opgeruimd is.
 6. Klaar voor de start? Recharge! Wil je het niet alleen doen? Meld je dan vooral aan op de Recharge Facebookpagina en deel je ervaringen en mij en andere lezers!

Zijn jullie er klaar voor? Ik wel, ik heb er zin in! Ruim drie weken de tijd om voor te bereiden en daarna aan de slag met onszelf. Doe mee en ontdek zelf welk verschil deze 7 Day Recharge voor jou kan maken!

Doe jij mee met deze Recharge-week? Schrijf je dan nu in op onze Recharge Facebookpagina! Dit is dé plek om elkaar te motiveren en ervaringen te delen. Op naar meer energie, focus en geluk in 2016! Heb je vragen? Dan staat het Recharge-team voor je klaar via [email protected] of via 085 401 2444.

Summary
Recharge-week: 25 tm 31 januari
Article Name
Recharge-week: 25 tm 31 januari