Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag ontmoet je Katrijn (33 jaar), een bewuste dame die samen met haar gezin in begin 2018 een flexitarische levensstijl is gestart. Lees hier haar tips en ervaringen! Zijn ze herkenbaar?

Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
Wij hebben besloten om flexitariër te worden nadat ik opmerkte wat de impact van vleesconsumptie op de natuur is. In mijn omgeving gingen mensen ook meer en meer vegetarisch eten. Daarnaast zag ik wat de voordelen waren voor hun gezondheid. Dit maakte mij bewuster: ik ging boeken lezen en zoeken naar alternatieven om ons gezin wel nog op een zo gevarieerde mogelijke manier te laten eten. Ik wilde alternatieven bieden voor vlees, zonder te moeten inboeten aan de nodige voedingsstoffen.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Omdat wij kozen om enkel flexitariër te worden, krijgen wij niet zo veel reacties. Ik krijg alleen de vraag op mijn blog en Instagrampagina hoe wij het precies doen met de kids. Ik eet steeds vaker vegetarisch, maar de kinderen mogen deze keuze niet opgedrongen krijgen maar de kans krijgen om hier zelf voor te kiezen.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Ik vind het moeilijk om te zoeken naar variatie binnen zelfgemaakte producten die goed scoren bij de kids. Ik maak zoveel mogelijk zelf. Dit vraagt wel enige kennis en vooral veel tijd.

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Mijn zoete aardappel quinoa burger. De kids zijn hier dol op – hij is ook echt wel heel lekker! Een aanrader om te maken (recept staat op het blog).

Welke prangende vragen heb je over vegetarisch eten of koken?
Ik ben benieuwd hoe andere gezinnen variëren en zelf gezonde alternatieven maken, in plaats van af en toe moeten grijpen naar kant-en-klare ongezondere varianten uit de winkel. Hoe doen jullie dit?

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs?
Informeer je, zoek motivatie en spreek met mensen. Ook belangrijk: kies er zelf voor en laat anderen niet voor jou kiezen. Het is een bewuste keuze en geen trend omdat anderen het doen!

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op redactie@dehippevegetarier.nl en wie weet sta jij straks in deze rubriek!

Summary
De beginnende vegetariër: Katrijn
Article Name
De beginnende vegetariër: Katrijn
Description
Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips!
Author