Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Maak kennis met Hilde (28 jaar), sinds een jaar vegetariër en nog steeds opzoek naar lekkere vervangers voor vlees, vis, kaas en chocolade. Lees hier hoe zij omgaat met onder andere ongewilde balletjes in je soep of de struggle van een BBQ bij vrienden en familie. Herkenbaar?

Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
Ik ben al jaren met voeding bezig. Eerder ben ik een tijdje vegetariër geweest, mede doordat ik vaak samen was met een vriendin die al van jongs af aan vegetariër is. Ook ben ik 2 jaar geleden een tijdje veganist geweest. Beide keren had ik hier te snel voor gekozen, waardoor ik mij nog niet voldoende had verdiept in de vervangende producten. Doordat ik inmiddels meer andere producten gebruik zoals noten en bonen, vind ik het veel makkelijker om vol te houden. Ook probeer ik mijn zuivelinname te beperken. Vaak vervang ik zuivel door een kokosroom, kokosyoghurt of amandelmelk.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Mijn familie begreep het eerst niet helemaal. Ze vergaten in het begin dat ik geen vlees at, waardoor ze vaak net de ballen in de soep hadden gedaan. Ze zeiden dan dat ik toch wel één keer gewoon vlees kon eten, en dat er maar een klein beetje vlees in zat. Inmiddels zijn ze eraan gewend en houden ze er altijd rekening mee. Bij een barbecue geef ik vaak aan zelf wel wat mee te nemen, omdat de kans groot is dat er alleen vleesvervangers zijn, terwijl er nog zoveel andere lekkere opties zijn! Nu wordt er vaak jaloers naar mijn vegetarische opties gekeken en eten anderen met mij mee.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Tot een paar weken geleden werkte ik een aantal dagen per week op Terschelling. Deze dagen moest ik uiteten omdat ik in een hotel verbleef. Er waren op het eiland weinig vegetarische opties. De curry’s waren erg lekker, maar verder waren het veel gerechten waar kaas in zat. Graag zou ik helemaal veganistisch zijn, maar er zijn nog een paar producten die ik erg lekker vind, zoals kaas en melkchocolade. Ik hoop dat ik op den duur dit ook kan laten staan en er een lekker alternatief voor heb gevonden.

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Ik houd erg van koken, waardoor ik vaak nieuwe recepten probeer. Wat ik zelf het lekkerst vind, zijn de curry’s. Ik maak het vaak weer anders met andere groenten. Zomers vind ik een couscoussalade erg lekker.

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op redactie@dehippevegetarier.nl en wie weet sta jij straks in deze rubriek!

 

Summary
De beginnende vegetariër: Hilde
Article Name
De beginnende vegetariër: Hilde
Description
Hoe word je vegetariër? Wij delen de tips en ervaringen van beginnende vegetariërs, die jou ook kunnen helpen! Is het voor jou ook herkenbaar?
Author