...

Tips voor de beginnende vegetariër van de dierenliefhebster Manuela

door | 11 dec 2018 | Beginnende vegetariër

Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Manuela (27 jaar) onze vragen. Ondanks dat ze vlees erg lekker vond, is ze gestopt met vleeseten door haar liefde voor dieren. Nu is ze opzoek naar de perfecte vleesvervangers. Lees hier Manuela haar interview over een beginnend vegetarisch leven!

Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
Ik besloot vegetarisch te eten nadat ik voor de zoveelste keer een vrachtwagen tegenkwam dat onderweg was naar het slachthuis. Ik was een rasechte vleeseter en tegelijkertijd sprongen de tranen me in de ogen als ik zo’n vrachtwagen passeerde. Als ‘test’ ging ik een maandje geen vlees eten. Een maand werd 2 maanden, 3 maanden… en nu ben ik dus al een jaar vegetariër. Puur uit liefde voor de dieren.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Er werd eerst een beetje om gelachen, sommigen dachten zelfs dat het me niet ging lukken. De vraag die ik het meest kreeg was “waarom?”. Mijn omgeving weet ondertussen wel dat ik geen vlees eet en houdt er gelukkig ook rekening mee.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Vleesvervangers vinden vind ik het meest lastig. Het is misschien erg om te zeggen als vegetariër, maar ik at vroeger wel echt graag vlees. Mijn zoektocht naar goede vleesvervangers is dan natuurlijk ook niet raar. Gelukkig wonen we dichtbij de Nederlandse grens, want het aanbod in Nederland is uitgebreider dan waar ik woon. Binnenkort gaat het wel moeilijker worden, want we verhuizen naar Amerika.

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Chili sin care. Een lekker eennpansgerecht met quinoa als “vleesvervanger”.

Wat mis je het meest? Heb je daar al een alternatief voor gevonden?
Gehakt, maar helaas komt vegetarisch gehakt nog niet volledig in de buurt. Krokante kip at ik ook graag, hier heb je gelukkig wel veel vervangers voor.

Welke prangende vragen heb je over vegetarisch eten of koken?
Ik ga meestal voor vleesvervangers. Ik durf eigenlijk nog niet genoeg te experimenteren met enkel groenten. Dus meer recepten of info is zeer welkom!

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs?
De overstap is niet gemakkelijk. Eet je toch een keertje vlees, bewust of per ongeluk, laat je dan niet ontmoedigen! En voel je ook niet schuldig als je ervoor kiest om vegetariër te worden in plaats van veganist. Er zijn zoveel soorten vegetariërs: sommigen eten bijvoorbeeld wel nog eitjes en kaas, sommigen niet. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt!

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op redactie@dehippevegetarier.nl en wie weet sta jij straks in deze rubriek!’

Summary
Tips voor de beginnende vegetariër van de dierenliefhebster Manuela
Article Name
Tips voor de beginnende vegetariër van de dierenliefhebster Manuela
Description
Tips voor de beginnende vegetariër, flexitariër of veganist. Vandaag staat er een interview voor je klaar met de dierenliefhebster Manuela!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

1 Reactie

  1. Vegaaaa

    Ik kan uit ervaring zeggen dat het in Amerika (de oostkust in ieder geval) best makkelijk is om goede vleesvervangers te vinden in de grote supermarkten. Ze hebben soms zelfs meer opties dan in Nederland, zoals vegetarische chorizo en bacon. Check ook vooral de diepvriesafdeling, daar liggen ook vaak vleesvervangers, bijvoorbeeld die van Gardein.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt