Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Marjolein (23 jaar) onze vragen. Marjolein eet sinds 5 maanden geen vlees meer. Lees hier haar interview over het leven als beginnende vegetariër!

Waarom heb je besloten om vegetarisch/veganistisch te gaan eten?
Ik besloot vegetariër te worden omdat ik de vleesindustrie niet langer wilde supporten. Naar mijn idee wordt vlees in zulke mate bewerkt dat het niet goed is voor je lichaam, om van dierenleed nog niet te spreken. Ik denk dat een combinatie van vega en vegan (‘flexivegan’) een perfect voedingspatroon kan creëren als je eenmaal de lekkerste receptjes onder de knie hebt!

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Er wordt veel gevraagd waarom ik deze keuze maak en of het moeilijk is. Nou, helemaal niet! Zeker het vegetarische assortiment is inmiddels super divers en overal te verkrijgen. Ook de meeste restaurants hebben tegenwoordig vegetarische en soms zelfs veganistische gerechten gewoon op de menukaart staan.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Het lastigste tot nu toe vind ik hoe je tofu en vooral tempeh lekker kunt marineren en bereiden. Maar er zijn heel veel opties en ik heb nog niet alles uitgeprobeerd, dus ik geef de moed niet op!

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Ik vind avocado met ei en Parmezaanse kaas uit de oven een echte win. Vooral als je het lekker kruidt met een beetje peper, zout en pikante paprikapoeder. Mijn favoriete veganistische gerecht is een quinoa-kikkererwten burger! Ik dacht echt dat het ingewikkeld zou zijn om zelf plantaardige burgers te maken, maar het valt reuze mee. Het is super leuk om te doen en je kunt het heerlijk kruiden. Daarnaast ben ik dol op plantaardige yoghurt en melk. Ongezoete sojayoghurt met gepofte quinoa, mijn favoriete notenmix, een lepeltje van een lekkere zadenmix en natuurlijk fruit, kan niet meer ontbreken bij mijn ontbijt! Tenslotte houd ik ontzettend van edamame bonen. Ze zijn geweldig door frisse salades of als gezonde snack uit de oven met allemaal verschillende kruiden.

Wat mis je het meest? Heb je daar al een alternatief voor gevonden?
In mijn vegetarische menu mis ik eigenlijk helemaal niets. Ik kan makkelijk zonder vlees, al zal gerookte zalm af en toe even slikken zijn. In het vegan menu mis ik eieren het meest. Ter vervanging van ei ben ik met tofu en tempeh aan het experimenteren.

Welke prangende vragen heb je over vegetarisch/veganistisch eten of koken?
Ik vraag me af welke vegetarische en veganistische vleesvervangers nou echt gezond zijn. Ook wil ik graag weten wat de lekkerste tofu- en tempehmarinade is om ei na te bootsen.

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs/veganisten?
De beste tip is om te kijken naar wat je allemaal wél mag en niet te denken in restrictie. Vaak is vlees op zichzelf helemaal niet zo lekker maar zijn het de kruiden die het lekker maken. Door te oefenen met het maken van bonen/linzen/quinoaburgertjes en te experimenteren met verschillende kruiden, vergeet je vlees in no-time.

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op redactie@dehippevegetarier.nl en wie weet sta jij straks in deze rubriek!

 

Summary
Tips voor de beginnende vegetariër van flexivegan Marjolein
Article Name
Tips voor de beginnende vegetariër van flexivegan Marjolein
Description
Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Marjolein (23 jaar) onze vragen.
Author