Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Inge (48 jaar) onze vragen. Inge eet sinds 2 weken geen vlees meer. Lees hier haar interview over het leven als beginnende vegetariër!

Waarom heb je besloten om vegetarisch/veganistisch te gaan eten?
Ik heb er allereerst voor gekozen om mezelf beter te voelen. Maar ook het milieu speelt mee in mijn keuze. Daarbij vind ik het niet nodig om dieren te eten als er zoveel goede alternatieven zijn.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Mijn man en zoon willen er helaas (nog) niet aan. Dus tijdens het eten krijg ik zeker commentaar te horen.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Het gezeur van mijn man en zoon, en het loslaten van mijn idee van eten. Voorheen bedacht ik: ‘ik eet kip’ en daar zocht ik dan de rest van het gerecht bij. Dat werd dan bijvoorbeeld rijst en wortelen. Nu denk ik vanuit de groente en kijk dan verder. Wat ik ook lastig vind, is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ik ben nog zoekende.

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Mijn favoriete recept is pasta met spinazie en ei uit de oven.

Wat mis je het meest? Heb je daar al een alternatief voor gevonden?
Ik mis tot nu toe helemaal niets!

Welke prangende vragen heb je over vegetarisch/veganistisch eten of koken?
Ik zou graag een manier willen leren om te berekenen of ik voldoende eiwitten binnenkrijg. Dat is belangrijk voor mij omdat ik een maagverkleining heb gehad.

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs/veganisten?
Mijn beste tip? Gewoon beginnen!

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op redactie@dehippevegetarier.nl en wie weet sta jij straks in deze rubriek!

Summary
Tips voor de beginnende vegetariër van Inge
Article Name
Tips voor de beginnende vegetariër van Inge
Description
Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips. Lees hier alles over het leven als beginnende vegetariër!
Author