...

5 tips om duurzamer te leven

door | 18 nov 2020 | Duurzaamheid

Print Friendly, PDF & Email

Veel mensen die bewust vaker plantaardig eten, doen dit met het oog op het milieu. Met een vegetarisch eetpatroon bespaar je namelijk al een heleboel CO2-uitstoot! Er zijn nog een aantal duurzame leefstijlkeuzes die hartstikke makkelijk zijn. Lees hier onze tips om duurzamer te leven!

Consuminderen
Minder spullen kopen is misschien wel de meest effectieve manier om duurzamer te leven. De productie hiervan is namelijk enorm belastend voor de aarde. Door je voor een aankoop af te vragen of je het echt nodig hebt, of te kijken of het misschien tweedehands wordt aangeboden, kan je al een heleboel onnodige CO2-uitstoot (en kosten) besparen!

Bewust kopen
Als je dan echt iets nieuws nodig hebt, is het ook goed om scherp te zijn op het bedrijf waar je het koopt. Dit is soms lastig en je hoeft niet meteen een expert te zijn, maar ga eens op onderzoek uit naar jouw favoriete merken. Zijn zij vervuilend of dragen ze een steentje bij aan een duurzamere wereld? En hoe zit het met de lonen en arbeidersomstandigheden? Als consument hebben we hier invloed op. Door van ethische merken te kopen, kunnen we investeren in een betere toekomst.

Duurzaam reizen
We weten allemaal dat vliegen niet heel duurzaam is. Probeer dit daarom zo min mogelijk te doen. Daarna komt de auto als meest vervuilende vervoersmiddel. Wel zijn elektrische of hybride auto’s weer een stuk groener en meer in opmars. Nog duurzamer is het OV. Hier passen per ritje namelijk veel meer passagiers in, en de trein en tram rijden op elektriciteit. Het groenste vervoersmiddel voor kleine afstanden? Dat is natuurlijk de fiets!

Energie besparen
Ook in eigen huis valt er heel wat winst te behalen. Zo kan je door zuinig te zijn met energie heel wat CO2 én kosten besparen. Weer een win-win dus. En hier hoef je echt niet voor in de kou te gaan zitten. Het beste is om de verwarming niet te hoog te zetten, soms kan je ook lekker eerst een trui aantrekken, of investeren in een fijn paar pantoffels. Daarnaast is het altijd goed om erop te letten dat de verwarming altijd uit staat wanneer je het huis verlaat. Ook helpt het om niet te lang douchen, elektronica uit te zetten en te kiezen voor groene stroom.

Voedingskeuzes
Aangezien je dit leest op een vegetarisch blog ben je hier waarschijnlijk al mee bezig! Door plantaardiger te eten is jouw ecologische voetafdruk al een stuk kleiner. Maar er zijn nog meer dingen waar je extra op kan letten. In biowinkels zijn veel producten biologisch en fair trade. Groente en fruit heb je ook voor een prikkie op de markt en kan je het beste kopen in het juiste seizoen 🙂

Probeer jij ook bewust duurzaam te leven? En op welke manieren doe jij dat? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
5 tips om duurzamer te leven
Article Name
5 tips om duurzamer te leven
Description
De aarde warmt op, maar er zijn gelukkig nog een heleboel dingen die jij ertegen kan doen. Lees hier onze tips om duurzamer te leven!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt