Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Graag wil ik Jessie Kuipers aan jullie voorstellen. Jessie zal vanaf volgende week iedere donderdag een gastblog schrijven over de Trager Methode. Dit is een vorm van bewegingseducatie gericht op ontspanning en het verenigen van lichaam en geest. Stap voor stap zal zij deze prachtige bewegingstheorie uitleggen zodat deze thuis toepasbaar wordt. Doe mee en er gaat een wereld voor je open, evenals voor Jessie destijds.

Jessie voor Trager
Voordat Jessie in aanraking kwam met de Trager Methode leidde ze een totaal ander leven. Vanaf jongs af aan had ze een grote prikkelende drang naar vrijheid en avontuur. Vanuit haar ouderlijk huis werd dit echter niet gestimuleerd. Jessie koos voor zekerheid en ging bij een bank werken. Toch bleef haar hang naar een leven dat minder doorsnee was, dit vond ze tijdelijk als mannequin en fotomodel, maar ze voelde zich niet thuis in deze omgeving en bleef zoekende. Ze kreeg een vriend die een advocatenkantoor had en daar ging ze aan het werk. Samen hadden ze een groot huis, een dikke auto en de middelen om alles uit het leven te halen. Op zoek naar een diepere mening kwamen ze samen terecht in Goa in India waar ze in aanraking kwamen met genotsmiddelen en experimentele leefvormen. In haar naïviteit was Jessie ervan overtuigd dat dit de weg naar spiritualiteit en God was. Het liep echter uit de hand en niet veel later stonden ze op straat zonder huis en zonder werk. Dat was het moment dat Jessie realiseerde dat ze op een kruispunt stond.  Ze maakte zich los van het leven dat ze leidde, sneed de wortels door en zocht haar heil in een spirituele gemeenschap.

De omslag dankzij Trager
In deze spirituele gemeenschap in de Pyreneeën gooide ze het roer om. Ze besteedde aandacht aan mediteren, voeding en de natuur. Ze vond het heerlijk. Het leven was ineens zo simpel. Het bestond uit werken op het land, eten en mediteren. Het was aardend en enorm helend. Alles stond in het teken van terug naar de stilte en de rust. Na een aantal maanden ging Jessie terug naar Nederland en sloot zich aan bij een dependance van deze spirituele gemeenschap in Haarlem. Hier woonde ze vierenhalf jaar en integreerde haar nieuwe levensstijl: vegetarisch soms veganistisch eten, mediteren en werken aan bewustwording. Toen dat centrum ermee stopte vertrok Jessie naar Amerika, hier kwam ze in aanraking met de Trager Methode. Eenmaal op de behandeltafel voelde het alsof de verbindingsdraadjes in haar bewustzijn aan elkaar werden geregen. Ze ervaarde alsof haar lichaam eindelijk weer één werd met haar geest. Een waanzinnig gevoel. Ze besloot dat ze dat zelf ook wilde leren, volgde verschillende opleidingsmodules in de Trager Methode en nam dit mee naar Nederland.

Jessie vandaag de dag
Inmiddels is Jessie gelukkig en heeft de balans in haar leven gevonden. Ze praktiseert en onderwijst de Trager Methode. Naast het lesgeven voor de Opleiding Trager Nederland geeft ze diverse workshops over de integratie van lichaam, geest en een gezonde levensstijl. Dit doet ze in Europa, Azië, Afrika, Zuid Amerika en de Verenigde Staten. Ze reist de wereld over om mensen te inspireren met haar levensstijl waarin naast de Trager Methode ook meditatie en Raw Food een belangrijke rol spelen. Hopelijk zal ze voor De Hippe Vegetariër later nog eens haar kennis over Raw Food en de kracht van het detoxen openbaren, maar voor nu beginnen we met thuis toepasbare oefeningen van de Trager Methode waarin Jessie niet alleen een gecertificeerde opleider is maar bovenal een ervaringsdeskundige die heeft ervaren wat het voor lichaam en geest kan betekenen: “Het beoefenen van de Trager Methode en het eten van Raw Food geeft me meer extase dan een ecstasypil. Ik voel me veel gelukkiger en heb het idee dat ik op deze manier een waardevolle bijdrage aan de wereld kan geven.”

Volg haar wekelijkse blog op donderdag en ervaar het ook!

www.jessiekuipers.com

Jessie Kuipers

Summary
recipe image
Recipe Name
Gastblogger: Jessie Kuipers
Published On