Print Friendly, PDF & Email

Vorige week vond de Horecava plaats, de grootste horecavakbeurs van Nederland. Wij gingen even langs om op zoek te gaan naar nieuwe vega(n) producten. En die vonden we zeker! We vonden het erg leuk om te zien dat er zoveel vegan producten te vinden waren, die erg in de smaak vielen! Ben je benieuwd naar wat wij hebben gezien/geproefd? Met behulp van ProVeg zetten wij de meest vernieuwende producten van de Horecava voor je op een rijtje!

1. Plantaardige frietsaus – Remia
Remia timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise en heeft daar nu ook een ei-vrije frietsaus voor de horeca aan toegevoegd. In de snackbar van de toekomst mag deze frietsaus eigenlijk niet ontbreken. Hopelijk kun je binnenkort dus overal een vegan frietje met bestellen!

2. Vish sticks – Novish
Het bedrijf Novish bestaat nog maar vier maanden! Op de Horecava testten ze voor het eerst hun Vish Sticks bij het publiek. Wij vonden ze echt een groot succes! Lekker krokant met een fijne structuur aan de binnenkant, eigenlijk veel fijner dan echte vis! We vonden het echt naar vis smaken, of zelfs nog iets lekkerder… De sticks en nuggets worden in de winkel gelanceerd samen met een speciaal daarvoor ontwikkelde vegan ravigottesaus. We kunnen niet wachten!

3. Vegan worstenbroodjes – Brabantse Worstenbroodjes
Brabantsche Worstenbroodjes heeft een vegan worstenbroodje waarbij je twijfelt of het wel echt vega is. Voor de echte liefhebbers van worstenbroodjes is dat dus goed nieuws!

4. Vegan kaas – Willicroft
Willicroft is een bedrijfje dat vegan kaas maakt, en wij kunnen je na het geproefd te hebben wel vertellen dat het erg lekker is! Willicroft gebruikt noten om heerlijke producten te maken. Zo hebben ze een kaasfondue en nu ook een truffelsaus… Mjam! Wij zijn fan!

5. Beyond Sausage – Beyond Meat
De vegan burger Beyond Meat was een hype toen het op de markt kwam, het kwam zelfs in het vleesschap te liggen! Binnenkort zal ook de Beyond Sausage in Europa te vinden zijn. Het is nog even afwachten tot de introductie in de supermarkten, wij zijn benieuwd!

6. Vegan appeltaart – Beuk
Beuk heeft jarenlange ervaring met taarten, en presenteerde nu een vegan appeltaart met amandelen! De appeltaart wordt gemaakt van wenerdeeg (zonder ei) en gevuld met verse parten appel, suiker en kaneel. Voor een extra smaakbeleving besprenkelde de banketbakkers deze heerlijk taart met amandelen. Dat moet wel lekker zijn!

7. Vegan bezorgdienst – Vegan Masters
Vegan Masters is een bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en dit landelijk levert. Een innovatief concept en het hoort daarom zeker thuis in deze lijst. Want hoe fijn is het om na een lange dag niet te hoeven koken, maar toch lekker en plantaardig te kunnen eten?

8. No Pork Burger – Moving Mountains
Vleesvervangers gebaseerd op kip en rund zijn er in overvloed. Moving Mountains zet nu in op het nieuwe varkensvlees met de No Pork Burger. Volgens Moving Mountains zet deze burgers zelfs slagers op het verkeerde been. Dit maakt ons wel erg benieuwd naar dit nieuwe product!

9. Vegan mini kerrie kroon –  Dero foods
Dero foods heeft nog niet echt een plantaardige strategie, maar kreeg wel zoveel vraag naar vegan hapjes dat ze ermee de markt op gaan. Een van hun eerste ontwikkelingen is deze heerlijke hartige vegan mini pastry kroon met een bloemkool-kerrievulling. Ons smaakt het in ieder geval naar meer!

10. Veganmelange – Apollo
Apollo werd genomineerd voor de Horecava Innovatie Award voor hun nieuwe vegan melange. Niet zonder reden, want met deze melanges maakt een chefkok in een handomdraai vegan gehakt, nuggets of schnitzels.

Ben jij enthousiast geworden over deze vegan innovaties? Heb jij de Horecava bezocht? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
10 vegan innovaties op Horecava 2020
Article Name
10 vegan innovaties op Horecava 2020
Description
Wij gingen op de Horecava op zoek naar nieuwe vega(n) producten. Wij zetten de meest vernieuwende producten van de Horecava voor je op een rijtje!
Author