Een weekje vega tijdens de Nationale Week Zonder Vlees
Sien van Tol

Een weekje vega tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

vrijdag 06 maart 2020
Steeds meer mensen eten minder vlees, maar toch is de vleesconsumptie in Nederland de laatste jaren niet afgenomen. Daar moeten we wat aan doen! Om Nederland te laten zien dat vegetarisch eten ontzettend lekker is, is de Nationale Week Zonder Vlees in het leven geroepen. Dit jaar vindt de week plaats van 9 t/m 15 maart. Doe jij mee?

Het initiatief
De Nationale Week Zonder Vlees vond voor het eerst plaats in 2018 en sindsdien is het een jaarlijks terugkerend initiatief. De campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van dit blog en schrijfster van het kookboek de Vegabijbel. Drie jaar geleden merkte Isabel dat heel veel Nederlanders wisten dat vlees slecht is voor het milieu, maar dat ze de stap naar minder vlees eten toch te groot vonden. Daar wilde ze iets aan doen! Met de Nationale Week Zonder Vlees helpt ze Nederlanders een stapje in de goede richting door te laten zien hoe makkelijk en lekker het is om een weekje geen vlees te eten.

Impact
Zoals veel van jullie zullen weten, heeft onze voedselconsumptie veel invloed op het milieu. Vlees heeft een grote negatieve invloed op onze planeet. Door (vaker) vegetarisch te eten, draag je bij aan een duurzamere wereld. Zelfs een weekje geen vlees eten heeft grote impact. In de afbeelding hieronder zie je wat als een gemiddelde vleeseter bespaart door een week geen vlees te eten. Het positieve nieuws is dus dat je met keuzes over wat je eet al veel verschil kunt maken!Vegetarisch uiteten
Gelukkig wordt vegetarisch eten je tijdens de Nationale Week Zonder Vlees wel heel makkelijk gemaakt! Je krijgt toegang tot een magazine vol informatie en inspiratie, er zijn vega aanbiedingen in alle grote supermarkten, en je kunt ontdekken hoe lekker je buiten de deur kunt eten! Onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees is namelijk de Vegetarische Restaurantweek. Meer dan 900 restaurants doen mee! Zij zetten hun vegetarische gerechten in het zonnetje tijdens de week, zodat jij ook tijdens de week lekker uit eten kunt gaan en de vegetarische keuken op z'n best kunt ontdekken. Reserveer jij alvast een tafeltje op devegetarischerestaurantweek.nl?

Doe jij mee?
Ga jij de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Meld je aan op weekzondervlees.nl en nodig ook je familie en vrienden uit. Samen maken we een verschil!

Ga jij een weekje vega? Hoe vaak per week eet jij vlees? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.