Print Friendly, PDF & Email

Via Facebook werd ik door vitaliteitscoach Jeroen van Putten uitgenodigd voor een consult bij Energise Me. Hij zou mijn bloed levend analyseren en mogelijke kwalen behandelen met biofotonen. Een verrassende holistische geneeswijze.

Energise Me
Op basis van de mooie website van Energise Me verwachtte ik een strak laboratorium. In plaats daarvan kwam ik in een zijstraatje van de Admirael de Ruyterweg terecht in de knusse praktijk van Jeroen. Een huiskamer waar je verwend wordt met verse gemberthee, huisgemaakte rauwe chocolaatjes en op drie verschillende manieren onderzocht en behandeld kan worden: levend bloedanalyse, biofotonen en tot slot multi wave. Manieren die nog niet helemaal wetenschappelijk verantwoord zijn, maar steeds meer onder de aandacht komen en volledig ondersteund worden door Jeroen zijn overtuiging. Daar wilde ik graag meer van weten.

Levend bloedanalyse
Levend bloedanalyse is een uniek alternatief op het standaard bloedonderzoek dat in het ziekenhuis gedaan wordt. Door het bloed direct na afnemen te onderzoeken kunnen er dingen aan het licht komen die in een standaard onderzoek verhuld blijven. Zeker voor mensen met onverklaarbare chronische klachten kan dit een goede onderzoeksmethode zijn met mogelijk helderdere resultaten.
Door middel van een klein vingerprikje bedekte Jeroen twee glasplaatjes met drupjes van mijn bloed. Het ene glasplaatje dekte hij af met een ander glasplaatje waardoor het bloed niet kon drogen, het andere glasplaatje liet hij juist wel opdrogen. Op deze manier kon hij zowel mijn levende als mijn ‘dode’ bloed onderzoeken. Dit deed hij door middel van verschillende belichtingen op een microscoop waarbij ik op een computerscherm kon meekijken. Verrast was ik door het zien bewegen van mijn eigen cellen door het beeld dat door Jeroen met heldere uitleg ondersteund werd. Als jonge, sportieve, gezonde vrouw verwachtte ik dat mijn bloed voorbeeldig eruit zou zijn, maar bepaalde ophopingen van cellen, chemische vlekken en gebroken patronen in het gedroogde bloed wezen toch op probleemgebieden qua lichaamsverzuring, nieren, darmen en mineralen. Niets om van te schrikken volgens Jeroen – in Nederland waar de uitstoot natuurlijk maximaal is en mensen voor van alles gevaccineerd worden zijn zulke bloedwaarden meer regel dan uitzondering. Toch streeft hij er op zijn eigen bescheiden wijze naar dit soort probleemgebieden aan te pakken en mensen te adviseren over een gezondere eet- en leefstijl.

Biofotonen
Veel van de probleemgebieden die door middel van de bloedanalyse gelokaliseerd werden, kunnen door middel van een biofotonen behandeling worden aangepakt. Deze behandeling is erop gericht afvalstoffen en storingen in het lichaam weg te nemen, het immuunsysteem te stimuleren en zo het lichaam weer de kans te geven terug in de natuurlijke balans te komen. De biofotonenbehandeling is een soort van lichttherapie met behulp van zwakke lichtstralen van biologische aard. Alle levende organismen stralen biofotonen uit die niet met het blote oog kunnen worden waargenomen, maar wel met behulp van speciale apparatuur. Deze lichtstraling is een indicatie van de toestand van het organisme. De biofotonenappartuur is in staat verstoorde organismen op te sporen en de storing op te lossen met behulp van de straling. Dit is een ingewikkeld verhaal dat niet eenvoudig is om helemaal te doorgronden, de ervaring sprak echter voor zich.
Met mijn blote voeten op twee glazen plaatjes die met glasvezelkabels verbonden waren met de apparatuur kon de lichtstraling worden toegediend. Jeroen wilde beginnen met de afvalstoffen uit mijn lichaam te verwijderen alvorens andere probleemgebieden aan te pakken. Gedurende zestien minuten kreeg ik het licht toegediend terwijl mijn voeten zachtjes tintelden. Hierna ging Jeroen gerichter te werk: met een vochtig ijzeren staafje ging hij op de zenuwen in mijn vingers en tenen op zoek naar de probleemgebieden. Iedere aanraking verzorgde een toon: een rechte toon of een toon die afzwakte. De afzwakkende toon was het teken van een storing waarna Jeroen door middel van instellingen op het apparaat deze toon kon controleren en de juiste lichtstraling kon zoeken om deze storing te behandelen. Nog zestien minuten tintelende voeten later was de eerste stap naar de natuurlijke balans in mijn lichaam gezet.

De conclusie
Ondanks de diverse opvallendheden in mijn bloed kon Jeroen bevestigen dat er niets alarmerends aan de hand was. Ieder lichaam kent tegenwoordig storingen, zo ook het mijne. Dankzij de biofotonenbehandeling waren de aanwezige afvalstoffen verwijderd en waren verstoorde organismen met licht bestraald waardoor het lichaam weer de kans zou krijgen de verstoring op natuurlijke wijze op te lossen. Een bijdrage die ik hier zelf aan zou kunnen leveren was volgens Jeroen het minderen – of beter nog stoppen – met koemelk en aanverwanten in mijn voeding. Dit zou een slechte invloed hebben op de natuurlijke zuurgraad van het lichaam en zou bij kunnen dragen aan verstoppingen die van invloed konden zijn op de nieren en de darmen. Verder was hij te spreken over mijn eetpatroon waarbij hij de nadruk legde op het belang van rauwe groente en fruit.

Mijn resultaat
Jeroen vond in mijn lichaam enkele storingen die hij mogelijk wijde aan stress. Ik kon hem eerlijk vertellen dat mijn leven soms vrij hectisch is en ik het moeilijk vind om dingen los te laten en mijn rust te vinden. Hij vroeg mij toestemming om met de biofotonenmachine mij straling toe te dienen die bedoeld was als homepathisch geneesmiddel tegen stress. Wel waarschuwde hij mij dat ik hier behoorlijk moe van kon worden omdat zoals hij dat zelf formuleerde ‘de angel om alles op stress-energie te doen eruit wordt getrokken’. Zo zou er meer ruimte komen in lichaam en geest om de uitdagingen van het leven op een andere manier tegemoet te treden. Baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik, dus ik liet het licht zijn werk doen. Moe maar voldaan verliet ik zijn praktijk en conform waarschuwing vielen ’s avonds mijn ogen al vroeg dicht. Ik kon niet meer. Vier dagen lang liet ik het sporten achterwege en liet mezelf slapen tot ik wakker werd. ‘Tijdverspilling’ waar ik normaalgesproken dusdanig gestresst van raak dat ik er alleen maar moeier van wordt. Dit keer was het echter anders en nog steeds voel ik me een stuk rustiger. Alsof ik voor een keertje achteraan in de rij loop in plaats van vooraan of er zelfs naast hol. Tegelijk is er niets belangrijks dat ik niet doe of wat ik moet verzaken. Het lukt allemaal nog steeds, maar met een glimlach. Ik weet van mezelf dat er weer mindere dagen zullen komen, waarop ik weer overspoeld word door de drukte van mijn eigen leven, maar tot nu toe gaat het goed en dit gevoel ga ik koesteren. Zodat ik het hopelijk alleen – of met de hulp van Jeroen – altijd terug zal kunnen vinden.

Ervaar het zelf
Als wetenschappelijk onderlegde studente raak ik niet zomaar overtuigd door ‘bijzondere’ geneeswijzen. Om die reden heb ik Jeroen doodgegooid met vragen die hij allemaal even zorgvuldig en doordacht beantwoordde. Hij wist waar hij mee bezig was en kon iedere handeling die hij verrichtte en conclusie die daaruit volgde verklaren. Bovendien trad hij me heel open tegemoet, ik hoefde niets te geloven, hij wilde me het vooral laten ervaren en zelf geloofde hij in het resultaat. Wat betreft de storingen in mijn lichaam kan ik hier weinig over zeggen, ik heb ze immers nooit bewust gevoeld. Neemt niet weg dat het een prettig idee is dat er ‘iets’ aan gedaan is en Jeroen zijn betoog over de koemelk was voor mij overtuigend genoeg om aandacht te besteden aan alternatieven. De grote verrassing voor mij was tot slot de behandeling van mijn stress. Ik vind het eng om het zo op te schrijven, bang dat ik morgen weer begin met hollen, maar tot nu toe voelt het zo goed. Iets dat ik nooit verwacht had en misschien wel het waardevolste cadeau dat Jeroen mij heeft kunnen geven.

Mijn advies: ervaar het zelf! Wie weet wat hij voor jou kan betekenen.

Energise Me
Jeroen van Putten
Kinsbergenstraat 34 Amsterdam
06 53 18 26 38
mail@energise-me.nl
www.energise-me.nl

IMG_6958      IMG_6959

IMG_6963      IMG_6972

IMG_6968      IMG_6969

IMG_6975      IMG_6973

Summary
Energise Me: verrassende holistische geneeswijze
Article Name
Energise Me: verrassende holistische geneeswijze

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!