Foodblog Event: de Hollandse pot gaat internationaal
Isabel Boerdam

Foodblog Event: de Hollandse pot gaat internationaal

dinsdag 28 januari 2014
Elke maand strijden de Nederlandse Foodbloggers tegen elkaar om het beste en origineelste recept in het Foodblog Event. De winnaar introduceert het nieuwe thema en deze maand is het: de Hollandse pot gaat internationaal!

Een typisch Hollandse groente die alleen al door haar geur van mijlenver te herkennen is, is onze boerenkool. Maar wie denkt dat boerenkool gedoemd is om te belanden in een stamppot met aardappelen heeft het mis. Onze boerenkool is bij uitstek geschikt om internationaal te gaan! Daarom reist de boerenkool deze maand af naar Italië om te laten zien dat hij grensoverschrijdend is:

Groene panzanella met boerenkool

Jawel, de Italiaanse broodsalade in een groen jasje! Een verrassende en super gezonde combinatie met boerenkool, erwtjes, venkel en de heerlijke grote cannellini bonen. Het knapperige brood neemt de smaak van de dressing en de groente op en maakt het geheel tot een rijke maaltijdsalade om van te smullen.

De reactie van mijn gasten is al reden genoeg om dit gerecht uit te roepen tot ludieke variatie op de Hollandse pot: de gezichtsuitdrukking wanneer rauwe (!) boerenkool onaangekondigd verwerkt is in een gerecht dat men als bekend verondersteld is ongelofelijk. Gefronste wenkbrauwen, opgehaalde neuzen, een rilling over de ruggengraat… Dan een voorzichtig hapje, zuinig kauwen, de ogen worden groter, de wangen krullen op, de wenkbrauwen schieten de lucht in: ‘Maar dit is lekker!!’ Inderdaad. En gezond. Herontdek onze boerenkool.

Benieuwd naar andere internationale variaties op de Hollandse pot? Volg de Foodbloggers hier.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.