...

Left2Cook app: koken met restjes

door | 19 jan 2018 | Flexitarisch, Nieuws, Producten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Stel, je hebt nog een trosje tomaten, halve knolselderij en courgette in huis. Open de Left2Cook app, en deze laat zien welke gerechten je met deze ingrediënten kunt maken, super handig dus! Zo zorg je ervoor dat je nooit meer producten hoeft weg te gooien, je meer geld bespaart, en lekker creatief en milieuvriendelijk bezig bent. Kijk zo werkt het!

500 recepten met 300 ingrediënten
Left2Cook biedt inmiddels meer dan 500 recepten op basis van 300 ingrediënten. De recepten lopen zeer uiteen. Van oud-Hollandse stamppot, tot een Italiaanse spaghetti aglio olio. De meeste recepten bestaan uit slechts 3 a 4 ingrediënten waardoor deze gemakkelijk en snel te bereiden zijn.

De oprichter van de app, Raimondo Semprevivo, en medeoprichter Joost Bax, zijn ervan overtuigd dat je met dezelfde ingrediënten veel verschillende recepten kan maken. Want juist in de Zuidelijke keukens staan koks erom bekend met een minimale hoeveelheid aan ingrediënten culinaire prestaties te leveren. De vader van Raimondo is een Siciliaanse thuiskok, dus het Italiaanse eten is hem met de paplepel ingegoten. Recepten die van generatie op generatie zijn gegaan, en dat is zeker terug te vinden in de gerechten van Left2Cook.

Filteren op vegetarische recepten
De Left2Cook stond van 2012 tot 2014 in de top 5 van de meest gedownloade recepten-apps in de Nederlandse App Store. Nu is de app weer terug op de markt met veel vernieuwende elementen. Het allerfijnste is dat er nu met slechts één vinkje gefilterd kan worden op vegetarische recepten. Daarbij is er nu ook de mogelijkheid om zelf jouw favoriete kruiden toe te voegen, zodat je de gerechten op smaak kunt maken zoals jij lekker vindt.

Om ervoor te zorgen dat je de volgende keer niet opnieuw de ingrediënten hoeft toe te voegen, kan je met een dubbele klik de ingrediënten in het ‘voorraadkastje’ laten staan. En tot slot kan je nu ook jouw favoriete gerechten opslaan zodat je deze snel terug kunt vinden. Klinkt dit smakelijk in de oren? Een jaarabonnement kost slechts 5,49 euro en daarbij kan je de app een volle week gratis uitproberen.

Download ‘m nu voor Android of Apple! Ga jij deze app gebruiken? Of hem je hem al? Laat het ons weten via een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw ervaringen graag!

Summary
Left2Cook app: koken met restjes
Article Name
Left2Cook app: koken met restjes
Description
De Nederlandse app left2Cook helpt je om te koken met restjes. Door middel van 500 recepten gebaseerd op 300 ingredienten is er altijd iets te vinden. Je kunt ook filteren op vegetarische recepten!
Author
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt