...

Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant

door | 16 feb 2020 | Nieuws

Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Week Zonder Vlees staat voor de deur: van 9 t/m 15 maart is het zover. Dit jaar is er iets nieuws: een pop-up restaurant! Tijdens de week opent er een speciaal Week Zonder Vlees restaurant waar kan worden genoten van de lekkerste vegetarische gerechten. Ben jij erbij?

Pop-up restaurant
De oude buskruitfabriek ”De Krijgsman” in Muiden opent van 9 t/m 15 maart zijn deuren als Week Zonder Vlees restaurant. Het wordt het kloppend hart van de campagne. De hele week staan topchef Peter Lute en zijn team voor de gasten klaar om een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu te serveren. Op het menu staan bijzondere gerechten zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet. Zo kan iedereen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Dit sluit aan bij de visie van Isabel: proeven is geloven!

Duurzaamheid
Aangezien duurzaamheid dé drijfveer is achter de Nationale Week Zonder Vlees, is het voor gasten van het pop-up restaurant mogelijk om bij hun reservering aan te geven of zij gebruik willen maken van een haal- en brengservice met hybride vervoer van en naar het busstation in Muiden. Zo wordt reizen met openbaar vervoer gestimuleerd, en kunnen gasten op een duurzame manier het restaurant bereiken.

Openingstijden, prijzen en reserveren
Het Week Zonder Vlees pop-up restaurant is van dinsdag t/m zondag geopend voor diner, en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch. Tijdens de week zal er een speciaal 3-gangen vegetarisch menu voor 35 euro en 5-gangen vegetarisch menu voor 55 euro worden geserveerd. Kom jij langs om je te laten verrassen door wat de vegetarische keuken te bieden heeft?

Lunch Diner
Maandag Besloten Besloten
Dinsdag Gesloten 17:30 – 23:00
Woensdag Gesloten 17:30 – 23:00
Donderdag Gesloten 17:30 – 23:00
Vrijdag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00
Zaterdag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00
Zondag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00

Alle details over het menu, de locatie, routebeschrijving en meer informatie is te vinden op: weekzondervlees.nl/restaurant. Reserveren is mogelijk via: https://dekruidfabriek.nl/#reserveren

De Nationale Week Zonder Vlees
De eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees vond plaats in maart 2018 en sindsdien is het een jaarlijks terugkerend initiatief. Van 9 t/m 15 maart 2020 vindt de derde editie plaats. De campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van dit blog en het kookboek de Vegabijbel. Het doel van de campagne is Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Kijk voor meer informatie over de campagne op weekzondervlees.nl.

Heb jij je al aangemeld voor de Nationale Week Zonder Vlees? Ga jij langs bij het pop-up restaurant? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram.

Summary
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant
Article Name
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant
Description
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees opent er een speciaal Week Zonder Vlees restaurant waar kan worden genoten van de lekkerste vegetarische gerechten!
Author
Sien van Tol

Sien van Tol

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Sien is de tekstexpert van het team. Schrijven is wat ze het liefste doet en ze zet deze passie met veel plezier in bij De Hippe Vegetariër. Ze vindt duurzaamheid heel belangrijk en ze schrijft dan ook graag artikelen over dit onderwerp op het blog.
Sien van Tol

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt