Print Friendly, PDF & Email

De lente is begonnen en de zomer is steeds dichterbij. Dat betekent niet alleen mooier weer, maar ook weer tijd voor festivals! En wij zijn natuurlijk gek op food festivals 😉 Vegetarisch en veganistisch eten op ‘gewone’ food festivals wordt steeds populairder, maar special vega(n) food festivals zie je ook steeds meer! Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Veggie Festival Amsterdam
15, 16 & 17 juni – Scheepsbouwloods NDSM-werf in Amsterdam
Dit jaar vindt het Veggie Festival Amsterdam voor het eerst plaats, op het gave industriële terrein van de NDSM-werf. Het is een gezellig én educatief festival voor vegetariërs, veganisten, flexitariërs en ‘iedereen die nog in de Veggie kast zit’. Verwacht er verschillende stands met nieuwe vegetarische producten, lezingen, livemuziek, terrasjes, eethoekjes en kinderactiviteiten! Kaartjes kosten €9,90.

Vegenement Zeeland
29 april – Grote Markt in Goes
Ook in Zeeland is er nu een vegan festival! Het festival draait om alle extra’s die de vegan lifestyle te bieden heeft. Daarnaast is het ook plasticarm en fairtrade! Vegenement Zeeland is voor alle leeftijden en is gratis toegankelijk.

Vegan Amsterdam Festival
6 mei – OT301 in Amsterdam
Vegan Amsterdan organiseert dit festival om mensen te inspireren en samen te brengen. Er vinden lezingen over de vegan advocacy plaats, kookworkshops door vegan chefs en verschillende stands. Ook is er onder het genot van bands en dj’s natuurlijk genoeg te eten 😉

The Green Shift – duurzaam festival in Groningen
13 mei – Puddingfabriek in Groningen
The Green Shift draait niet om alleen plantaardige voeding, maar om überhaupt plantaardige en dier- en milieuvriendelijke producten – van bonbons tot schoenen en zeepjes. Op dit Groningse festival kan je leren bij verschillende lezingen hoe jij plantaardiger kan leven. Ook kan je de fijnste producten proeven en kopen.

Nijmegen Yoga and Vegan Festival
19 mei – Honingcomplex in Nijmegen
Voor het tweede jaar op rij wordt het Yoga and Vegan festival in Nijmegen gehouden. Je kan er de hele dag mee doen aan yoga- en meditatiesessies en tussen de sessies door genieten van vegan en raw food. Ook zijn er verschillende stands en lezingen over mentale gezondheid. Tickets kosten online €6 en aan de deur €10. Vergeet niet je eigen yogamat mee te nemen!

Vegan Foodie Festival
23 t/m 27 mei – Amsterdam
Dit festival is niet zoals alle andere festivals: verschillende foodtrucks en standjes op één plek. Er is namelijk een oproep gedaan aan verschillende restaurants en ondernemers om hun locatie beschikbaar te stellen. Het is als het ware een viering van verschillende vegan friendly restaurants en andere plekken die een speciaal menu en programma voor het evenement hebben opgesteld. Het is een initiatief van een Ierse club in Dublin, wat toen een enorm succes was. Nu is het de beurt aan Amsterdam!

Vegan Food Festival Brussels
26 mei – Vismarkt in Brussel
Dit festival in Brussel, georganiseerd door Veganizer BXL, draait niet alleen om lekker vegan eten, maar ook om veganistische kleding en dierproefvrije makeup!

Rotterdam Vegan Food & Drink Festival
26 & 27 mei – Wijkpark het Oude Westen in Rotterdam
Deze zomer vindt het Vegan Food & Drink Festival voor het eerst plaats! Verwacht er meer dan 40 verschillende veganistische foodtrucks & marktkraampjes, afkomstig van verschillende keukens en nationaliteiten. Ook fijn: er zijn ook verschillende craftbiertjes en natuurwijnen, workshops en optredens.

Vegan Food Festival Amsterdam
10, 11 & 12 augustus – Amsterdam
Voor het eerst in Amsterdam: het Vegan Food Festival. Je vindt er – natuurlijk – veganistisch eten en drinken van meer dan 40 lokale en internationale stands, maar ook lezingen, filmavonden en live muziek! Het festival is gratis en voor alle leeftijden toegankelijk.

Funky Vegan Festival Amsterdam
14 juli – DOK Amsterdam
Het Funky Vegan Festival draait om mooi, gezond en veganistisch eten en drinken. Je vindt er pop-up restaurants, food trucks, stands met kleding en sieraden en live optredens.

Ga jij naar een van deze festivals? Of heb je nog een andere leuke die in de lijst moet? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de vegetarische burgers op een Food Festival door Matej Kastelic. Je downloadt de foto hier

Summary
10x de leukste vega(n) food festivals
Article Name
10x de leukste vega(n) food festivals
Description
Wij zijn natuurlijk gek op food festivals ;) Vegetarisch en veganistisch eten op 'gewone' food festivals wordt steeds populairder, maar special vega(n) food festivals zie je ook steeds meer! Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.
Author