Print Friendly, PDF & Email

Amsterdam en omgeving wordt in december opgevrolijkt door ontelbare pop-up markten, proeverijen en knusse winterse gezelligheid. Een vijftal aanraders om naartoe te gaan voor glühwein, kerstcadeautjes, hapjes en het ultieme kerstgevoel.

Food & Gift Markets
Museum MarketOp 8 december van 12.00-18.00 vind je op het museumplein een heerlijke markt vol unieke producten van Nederlandse designers. Kunst, kleding, sieraden, interieur, textiel, bureauartikelen en natuurlijk ETEN! Een fijne plek, midden in de stad, om rond te hangen, te shoppen, te picknicken of op een van de winterterrassen mensen te kijken.

Kerst op Keukenhof – Van 11 t/m 15 december van 11.00-19.00 en zelfs tot 22.00 op vrijdag en zaterdag vind je een van de grootste kerstmarkten van Nederland bij Kasteel Keukenhof in Lisse. De karakteristieke kerstmarkt vol kramen, stalletjes en kersthuizen waar je inspiratie op kan doen voor cadeautjes en van alles kan proeven. Ook is er een winterfair, een ijsbaan en een romantisch verlichte tuin. Voor de echte kerstliefhebbers onder ons!

Kerst Brocante Markt – Op zaterdag 14 december van 09.00-18.00 organiseert Sissy Boy De Kerst Brocante Markt in de Amstelkerk, op het Amstelveld en op het terras van café Nel! Een kerst sprookje gevuld met brocante meubels, kleding en natuurlijk heerlijk eten! Ook zullen er kramen staan van diverse voor ontwerpers die voor lage prijzen hun design verkopen. Die ideale plek om je zaterdag door te brengen en een uniek kerstcadeautje te scoren!

Funky Xmas Market – Op zondag 15 december van 12.00-18.00 organiseert Sunday Market de Funky Xmas Market op het westergastterrein. De plek voor unieke kerstcadeautjes! Verder vind je er vele stands met bijzondere producten, glühwein, warme choco en is er live muziek. Een gezellige, funky kerstsfeer.

Pure Wintermarkt – Op 8 (Amstelpark), 15 (Beatrixpark) en 22 december (Park Frankendael) van 11.00-17.00 heeft deze reizende zondagmarkt een echte wintereditie. Centraal staan pure en eerlijke ambachtelijke producten die regionaal, seizoensgebonden en duurzaam zijn bereid. De sfeer is knus en creatief, vol gezelligheid, met een kerstig tintje in de decembermaand.

NeighbourFood Market – Op 22 december vind je de maandelijkse NeighbourFood Market op het westergastterrein. Een platform voor cateraars, bio-boeren, traiteurs, gevierde lokale chefs, sappersers, sandwich-helden, barista’s, soepkokers, heren van de thee, bakkers en fanatieke foodies. Kortom, voor iedereen die op zondag niets liever doet dan samen relaxen aan lange tafels om te genieten van goed eten en Amsterdam.

Ik word nu al blij van al deze gezelligheid in de kerstsferen. Jij ook? Geniet, smul en heb lief!

Summary
Feestdagen special: Food & Gift markets
Article Name
Feestdagen special: Food & Gift markets