PASEN: vegan carrot cake cupcakes
Miriam Groot

PASEN: vegan carrot cake cupcakes

zondag 18 maart 2018
Wil je iets snels op tafel zetten tijdens de paasbrunch dat ook nog eens super lekker is? Deze vegan carrot cupcakes kunnen niet makkelijker, zijn overheerlijk en ook nog eens gezond. Voor dit recept heb je slechts 10 ingrediënten nodig, die je misschien zelfs allemaal al in huis hebt!

Wortels zijn momenteel volop verkrijgbaar, we bevinden ons namelijk middenin het hoogseizoen. Dat is al één goede reden om deze vegan carrot cake cupcakes ofwel mini worteltaartjes te maken. Waarom nog meer? Het zal je vast niet onbekend in de oren klinken dat wortels goed zijn voor je ogen. Dit komt door het vele beta-caroteen dat zich in de wortel bevindt. Beta-caroteen transformeert zich tot vitamine A. Deze vitamine hebben je ogen nodig om goed te kunnen functioneren.

Een ander voordeel van beta-caroteen is dat deze, samen met een hoop vezels, bijdragen aan een goede werking van de darmen. Da’s reden twee. Dan misschien wel de belangrijkste reden: het is super lekker! Doordat de wortels al redelijk zoet zijn van zichzelf, heb je niet zo veel suiker nodig. In dit recept gebruik ik trouwens kokosbloesemsuiker, een ongeraffineerde suiker. Je kunt elke suiker gebruiken, maar ik raad deze wel aan als beste optie.

Wat heb je nodig?
Voor 12 cupcakes
350 gram plantaardige yoghurt
300 gram havermout
90 gram kokosbloesemsuiker
3 theelepels bakpoeder
1 1/2 theelepel kaneel
1 1/2 theelepel gember
1/2 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels gebroken lijnzaad
rasp van een halve citroen
2 geraspte wortels

Hoe maak je de cupcakes?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout fijn in een keukenmachine en meng dit met de kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat, gebroken lijnzaad en de rasp van een halve citroen. Schep de plantaardige yoghurt en de geraspte wortels er doorheen. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak voor 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer eventueel met wat extra geraspte wortel voor de sier.

Heb jij dit recept gemaakt? Of eet jij het liefst iets anders met Pasen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Lijkt me lekker! Kun je ook gewone yoghurt gebruiken?

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.