Print Friendly, PDF & Email

Nog drie keer knipperen en kerst staat voor de deur. Mocht jij inmiddels al in paniek zijn omdat je nog geen cadeaus hebt voor je vader of je lieve zus, don’t worry! Wij helpen je door een paar bijzondere en vooral duurzame cadeaus voor je op een rij te zetten. Lees hier onze cadeautips.

Lekker plantaardig scheurkalender
Een scheurkalender met plantaardige recepten? Dat is nieuw op de markt. Lekker Plantaardig is een scheurkalender met 260 plantaardige recepten en leuke voedingsweetjes, die zelfs voor doorgewinterde foodies interessant zijn! Deze scheurkalender is voor iedereen geschikt, dus ook voor de mensen die vaker plantaardig willen eten of willen beginnen met vleesminderen. Met dit cadeau kun jij iemand laagdrempelig inspireren om ook eens wat vaker plantaardig te eten, en dat is hartstikke duurzaam. Maar dat is niet het enige, naast dat de recepten geen vis, vlees of andere dierlijke ingrediënten bevatten, zijn ze afgestemd op de Nederlandse moestuinen waardoor er in de recepten meestal is gekozen voor groenten en fruit uit het seizoen. Daarnaast is de kalender zelf CO2-neutraal geproduceerd! Leuk nieuws: de Lekker Plantaardig kalender is nu tijdelijk €9,99 in plaats van €15,99 per stuk.

Frecious kerstbox
Frecious is een slowjuice bedrijf met sapjes in drie categorieën. Zij hebben sapjes met 70%, 85% en zelfs van 100% groente! Voor kerst hebben zij dit jaar iets nieuws bedacht: de Frecious kerstbox. Deze box is gevuld met hun eigen biologische juices en een mocktail- en cocktailreceptenboekje. Het leven draait volgens Frecious namelijk om balans en met de feestdagen kan je met deze box het perfecte drankje maken. Naast de eerder benoemde producten zit er ook een cocktailshaker bij, zodat jij je Frecious juice kunt shaken met je favoriete gin. Met de code DEHIPPEVEGETARIER15 mogen wij jou nu €15 korting geven op deze fantastische kerstbox. Niet alleen leuk voor je tante, maar ook voor jezelf.

Vegabijbel
Heb jij nou een echte kookliefhebber in de familie of is jouw goede voornemen om meer zelf te gaan koken. Dan hebben wij het perfecte kookboek voor jou! En niet zomaar een kookboek, maar één die geschreven is door onze eigen Isabel: De Vegabijbel. Met meer dan 150 recepten is dit hét perfecte kookboek voor de startende vegetariër, maar ook voor de ervaren vegetariërs die wat meer inspiratie kan gebruiken. Dit kookboek is meer dan alleen maar recepten en bevat ook de gouden regels voor het bereiden van een vegetarische maaltijd. Voor iedereen geschikt dus! Dit kookboek is te koop voor €33,99!

Bambook
Duurzamer dan dit cadeau ga je het bijna niet krijgen. Heb jij een familielid of vriend(in) die altijd rondloopt met losse papiertjes volgeschreven met to-do lijstjes? Dan hebben wij hier voor jou het perfecte cadeau. Bambook is een bedrijf dat notitieboekjes verkoopt die nooit vol zullen raken. De notitieboekjes van Bambook zijn namelijk herbruikbaar, waardoor je enorm veel papier bespaart. Met een speciale pen en pagina’s kunnen alle notities met een doekje worden uitgeveegd, zodat je altijd een plek hebt om je gedachten op te schrijven. Bang dat je je aantekeningen kwijtraakt? Dat hoeft niet. Bambook heeft een app ontwikkeld waar je foto’s kan uploaden, zodat je altijd al je aantekeningen bij de hand hebt!

Iets doen voor of met iemand
Wil je liever iets doen in plaats van iets geven? Dat is natuurlijk het meest duurzaam! Ga bijvoorbeeld samen met een vriend of familielid een dagje erop uit met de trein. Heb jij nou veel leuke planten in huis? Geef iemand een stekje cadeau. Zo hoef jij ze niet weg te gooien en maak je iemand anders ontzettend blij. Je kunt ook een potje maken met tegoedbonnen voor dagjes uit of een ontbijtje op bed. Zo heeft iemand een langere tijd om te genieten van zijn cadeau en heb jij ook nog eens een leuke dag samen met deze persoon. Een win-win situatie dus!Heb je op dit moment niet veel geld in het laatje? Geven hoeft niet duur te zijn! Maak een afspeellijst met de favoriete muziek van degene aan wie je een cadeau wilt geven of maak zelf een kerstkrans met takken uit eigen tuin voor je moeder. Het gaat immers om de kerstgedachte en het gebaar.

Heb jij nog andere duurzame cadeautips? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd.

 

Summary
Tip! Duurzame cadeaus met een bijzonder verhaal
Article Name
Tip! Duurzame cadeaus met een bijzonder verhaal
Description
Heb jij nog geen kerstcadeaus? Vandaag delen wij bijzondere en vooral duurzame cadeaus met jullie. Lees hier onze cadeautips.
Author