Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de kerstdagen draait het om gezelligheid, lekker (vegetarisch) eten en lief zijn voor de medemens. Natuurlijk vinden wij het net zo belangrijk om lief te zijn voor dieren! Daarom geven we je graag wat tips om kerst tot een diervriendelijk feest te maken.

Kookboeken
Kookboeken zijn natuurlijk niet te missen tijdens de feestdagen. Want laten we eerlijk zijn, het kerstdiner is toch eigenlijk wel het leukste moment van kerst. Het is altijd weer een uitdaging om een origineel feestgerecht op tafel te zetten. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke vegetarische kookboeken. En vegetarisch eten, daar worden onze harige vrienden natuurlijk blij van. Bekijk hier onze top 5 vega en vegan kookboeken!

Proefdiervrije verzorgingsproducten
Sinds 2013 geldt er een proefdierverbod op alle cosmeticaproducten. Toch betekent dit helaas niet dat alle producten op de Nederlandse markt proefdiervrij zijn. De producten kunnen namelijk ingrediënten bevatten die wel getest worden op dieren. Dit is toegestaan omdat deze ingrediënten ook in andere producten gebruikt wordt waarop dit verbod niet geldt. Kijk dus goed op het etiket of op internet om te zien of jouw favoriete cosmeticamerk dierproefvrij is. Zo ja, dan is dat natuurlijk een ideaal diervriendelijk kerstcadeautje, voor je beste vriend(in) of voor jezelf! Enkele proefdiervrije én vegetarische merken zijn: Lush, e.l.f., The Body Shop en Treacle Moon.

Keukengerei
Bij het bereiden van de lekkerste vegetarische gerechten kun je soms best wat hulp van keukengerei gebruiken! Wat dacht je van een spiraalsnijder om je groenten om te toveren tot spaghetti? Of een tofupers, ja, het bestaat! Tofu wordt het meest krokant als je het vocht er voor gebruik goed uit perst. Dit kan door de tofu op een keukenpapiertje te leggen, maar dat werkt soms niet ideaal. Daarom is er een tofupers! De tofu kan na gebruik zo de pan in. Dien je je creaties graag op een mooie manier op? Dan is een mooie schaal een mooi cadeau, of bijvoorbeeld deze magnetische kaaspplank!

Boeken
Tijdens de donkere wintermaanden kruipen wij graag met een goed boek onder een dekentje op de bank. Deze boeken lezen goed weg én zetten je aan het denken.

Ooit aten we dieren – Roanne van Voorst
In onze cultuur is het eten van dierlijke producten heel normaal. Zou dit in de toekomst nog steeds zo zijn? Roanne van Voorst laat in dit boek zien hoe we ons op een veganistische toekomst kunnen voorbereiden. Dit boek is geschikt voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs.

De vegarevolutie – Lisa Steltenpool
Ben je geïnteresseerd in plantaardig eten en wil je er meer over leren? Dit boek bevat informatie over milieu, gezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid. Dit maakt het een onmisbare gids voor veganistisch eten. Bovendien bevat het boek tientallen lekkere plantaardige recepten!

 

Coverfoto door Myshun via Pixabay.

Ben jij geïnspireerd door deze ideeën? Wat is jouw manier om een diervriendelijke kerst te vieren? Laat het ons weten in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram!

Summary
Tips voor diervriendelijke feestdagen
Article Name
Tips voor diervriendelijke feestdagen
Description
Tijdens de kerstdagen draait het om gezelligheid, lekker eten en lief zijn voor mens en dier. Hier lees je tips voor een diervriendelijke kerst.
Author