Print Friendly, PDF & Email

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Hawaïaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Aloha van Viola Lex en Nico Stanitzok. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Hawaï
Hawaï is een eilandengroep in de stille oceaan. Het bestaat uit zo’n 137 eilanden en vormt een van de vijftig staten van de Verenigde Staten. De eilanden zijn ontstaan door vulkanen en op sommige eilanden staan nog steeds actieve vulkanen. Op de eilanden zijn regenwouden waar veel bijzondere plant- en diersoorten te vinden zijn. Hawaï staat verder bekend om de witte stranden en felblauwe zee. En natuurlijk om de traditionele bloemenkrans. Bij het woord ‘Aloha’ zullen veel mensen als vertaling denken aan ‘hallo’, maar eigenlijk is het een woord dat liefde, compassie, vrede en dank kan uitdrukken.

Aloha
Het kookboek Aloha is ontstaan uit Viola’s liefde voor het koken in de natuur en Nico’s ervaring als chefkok en foodblogger. Ze delen in dit boek niet alleen recepten, maar nemen je mee op reis. Ze vertellen feitjes over de eilandengroepen, de natuur en de sfeer van Hawaï. Op de eilanden vind je mensen van verschillende afkomsten. Met die reden is het culinaire aanbod ook net zo uitgebreid, zo zie je invloeden uit Japan, China, Korea, Portugal en de Filipijnen. Het beste van al deze landen wordt in de Hawaïaanse keuken gecombineerd. Denk bij Hawaïaanse gerechten aan de bekende pokébowls en açaibowls. In dit kookboek zie je naast deze gerechten ook veel andere hippe bowls voorbij komen, maar bijvoorbeeld ook sushi, loempia’s en burrito’s.

Producten
De Hawaïaanse keuken heeft invloeden uit veel verschillende landen en is daarom heel erg divers. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten groenten en fruit, rijst en noodles. Veel van deze ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt om de hoek vinden. Voor sommige recepten is een bezoekje aan de toko misschien wel nodig, maar dat is dan ook het enige nadeel aan al die invloeden uit verschillende landen. In de Hawaïaanse keuken wordt gebruik gemaakt van veel verse groente en vis. In dit boek staan dan ook veel gerechten met vis of vlees. Maar er zijn ook een aantal heerlijke vegetarische gerechten in het boek te vinden!

Al met al…
Het is een fantastisch boek met prachtige foto’s. Als je van reizen houdt is dit zeker een boek dat je in je collectie zou moeten hebben. Viola en Nico laten hele mooie beelden zien van Hawaï en delen veel tips. Omdat zij groot fan zijn van het koken in de natuur zijn veel recepten hiervoor geschikt, heel erg handig als je gaat kamperen! En ook als je op zoek bent naar comfort food of een hip gerecht zou je eens door Aloha moeten bladeren!

Benieuwd geworden naar het boek Aloha of heb je het al in je bezit? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Aloha
Viola Lex & Nico Stanitzok
Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Delta
ISBN: 9789044756852
Prijs: €24,95

 

Aloha

Summary
Wereldkeuken: de Hawaïaanse keuken
Article Name
Wereldkeuken: de Hawaïaanse keuken
Description
Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Vandaag bespreken we de Hawaïaanse keuken!
Author