De feestdagen komen inzicht en dus mogen we gaan nadenken wat we dit jaar gaan serveren tijdens het kerstmenu! Super leuk, maar soms toch ook ietwat stressvol. Hoeveel gangen, heb je een thema, hoe complex of juist eenvoudig moet het? Om je een eindje op weg te helpen, hierbij onze top 5 kerstrecepten van voorgaande jaren! En even geduld... want volgend weekend starten we met het kerstmenu van dit jaar!
Gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de amuse: gevulde kastanjechampignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Ideaal om te serveren op een mooie amuselepel of op een groot plateau. Kerst kan beginnen!
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de amuse: gevulde kastanjechampignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Ideaal om te serveren op een mooie amuselepel of op een groot plateau. Kerst kan beginnen!
Spoom met Brasil Basil Lime sorbet en granita van limoen
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het tussengerecht: spoom met Brasil Basil Lime sorbet van vegan ijsmaker Professor Grunschnabel en granita van limoen. Een verrassende kerstspoom om de smaakpapillen op te frissen!
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het tussengerecht: spoom met Brasil Basil Lime sorbet van vegan ijsmaker Professor Grunschnabel en granita van limoen. Een verrassende kerstspoom om de smaakpapillen op te frissen!
Gevulde pompoen met een rijke gierst
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale hoofdgerecht: kleurrijk, warm en winters, met aardse smaken en een feestelijke presentatie.
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale hoofdgerecht: kleurrijk, warm en winters, met aardse smaken en een feestelijke presentatie.
Gepofte rode bieten met ricotta, venkel en roodlof
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het hoofdgerecht: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof. Een mooi palet van aardse smaken.
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het hoofdgerecht: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof. Een mooi palet van aardse smaken.
Kruidige pompoen-amandelmelk
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Aan het einde van dit overheerlijke kerstdiner: een knapperig haardvuur en een kruidige pompoen-amandelmelk. Dan is het plaatje compleet.
Wat is jouw favoriete gerecht om voor een kerstdiner te maken? Deel jouw ideeën of foto's op Facebook, Twitter, Instagram of gewoon via de website. Wij zijn heel benieuwd!
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Aan het einde van dit overheerlijke kerstdiner: een knapperig haardvuur en een kruidige pompoen-amandelmelk. Dan is het plaatje compleet.
Wat is jouw favoriete gerecht om voor een kerstdiner te maken? Deel jouw ideeën of foto's op Facebook, Twitter, Instagram of gewoon via de website. Wij zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.