Café Tortoni: vervlogen tijden en milonga’s
Isabel Boerdam

Café Tortoni: vervlogen tijden en milonga’s

dinsdag 22 oktober 2013
Het beroemde Café Tortini bevindt zich op de grote Avenida de Mayo die uitkomt bij het centrum van Buenos Aires: Plaza de Mayo, waar Casa Rossada te bewonderen is. Cafe Tortoni het allereerste koffiecafé van heel Argentinië en vandaag de dag nog steeds een groot succes.

Heden en verleden
Café Tortini is opgericht in 1858 en ademt sindsdien de ultieme ‘Porteño’ sfeer van samenzijn, genieten van het moment en het leven en mooie gesprekken voeren. Zo verbindt Café Tortini al meer dan hondervijftig jaar het heden met het verleden en zet een waardevolle Argentijnse traditie voort waar zowel locals als toeristen dagelijks in grote getale van komen genieten.

Klassieke elegantie
De ambiance van Café Tortini is klassieke elegantie ten voeten uit. Met de prachtige plafonds, de bijzondere lampen, het bewerkte hout, de vele spiegels en alle foto’s en platen die doen herinneren aan vervlogen tijden is het café een bezienswaardigheid op zich. Het is niet voor niets dat toeristen in de rij staan om een voor een het café van binnen te mogen bewonderen, zonder te blijven voor een hapje en een drankje. Ook de bediening is gekleed in vol ornaat en sluit naadloos aan bij deze historische sfeer. Ze zijn trots op hun werk bij Café Tortini dus lopen met opgeheven hoofd door de zaak om al hun gasten zorgvuldig en in stijl te serveren.

Cultureel centrum
Een café met een dergelijke unieke status kan natuurlijk niet anders dan uitgroeien tot een volwaardig cultureel centrum Zo worden er op verschillende avonden in het café Tango shows ten uitvoer gebracht, een must-see bij een bezoek aan Buenos Aires.

Milonga’s
Eenmaal betoverd door de tango is het tijd om naar een echte ‘milonga’ te gaan. Een milonga is een gelegenheid waar de Porteños en Porteñas samenkomen om de tango te dansen. Op zulke avonden word je dus een kijkje gegund in de unieke vrije tijdbesteding van deze Argentijnen. Voor mij was dit een van de bijzonderste ervaringen van Buenos Aires. Het was fantastisch om te zien hoe jong en oud samensmolt in dezelfde dans met een passie en een emotie waar wij ons geen voorstelling van kunnen maken. Als een ‘voyeur’ zat ik aan een tafeltje te doen alsof ik onzichtbaar was en ademloos te kijken naar de dansende mannen en vrouwen… Mijn beste milonga-ervaring heb ik gehad in het mooie Confiteria Ideal.

Café Tortoni, Avenida de Mayo 825 Buenos Aires, +54 11 4342 4328, www.cafetortoni.com.ar

Confiteria Ideal, Suipacha 384 Buenos Aires, +54 11 4328 0474, www.confiteriaideal.com0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.