...

El Cuartito: studentikoos avondje

door | 24 okt 2013 | Buenos Aires, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Best verbaasd was ik toen ik van meerdere Porteños hoorde dat pizza als een van de specialiteiten van Buenos Aires werd beschouwd. Toen ze er echter op bleven hameren nam ik een van de tips ter harte en bracht een bezoekje aan El Cuartito. Wat een belevenis…

In de rij staan voor pizza
Tot mijn stomme verbazing kwam ik er achter dat die enorme rij met mensen, tot aan de hoek van de straat, eindigde bij El Cuartito. Een doodgewoon pizza restaurant wat toch niet zo gewoon bleek te zijn. Tientallen lokale Argentijnen stonden rustig in de rij te kletsen en te wachten om een tafeltje te bemachtigen in de overvolle zaak. Een chaotisch kippenhok waar boven iedere verwachting alles op rolletjes bleek te lopen. Langzaam maar gestaag loste de rij op als sneeuw voor de zon en zo had ik binnen twintig minuten een tafeltje. Ik kreeg direct een kaart van een vriendelijke, stressbestendige ober en de drankjes volgden nog geen vijf minuten later. Die bediening fungeerde bij uitstek als een rots in een storm.

Vertederend familiebedrijf
Eenmaal rustig zittend en bekomen van de hectiek keek ik eindelijk eens rustig om mij heen. Waar was ik beland? Ik bevond me eigenlijk in een onooglijk oud restaurant met een badkamertegeltjesvloer, afgebladderde muren, tl-lichten en muren die van boven tot onder van links tot rechts gevuld waren met oude foto’s en krantenknipsels. In de lelijkheid was het vertederend en ongelofelijk charmant. Dat moeten meer mensen gedacht hebben want blijkens de vele foto’s werd El Cuartito al bijna 80 jaar lang bezocht door presidenten, topsporters en andere beroemdheden. El Cuartito was een hit, al sinds 1934!

El Cuartito Pizza
El Cuartito heeft diverse formaten pizza van klein, middel tot reusachtig groot en bovendien kan je pizza’s mixen. Een helftje van dit en een helftje van dat, bij El Cuartito is alles mogelijk en niemand doet moeilijk. Bovendien gebeurt het onvoorstelbare: in een zaak met ruim honderd hongerige mensen worden de pizza’s steevast snel en warm aangeleverd, kakelvers uit de El Cuartito oven! Vanzelfsprekend zijn het traditionele oerpizza’s. Geen dunne bodempjes met delicate belegjes, gewoon een pizza zoals die hoort te zijn. Niet geschikt voor een balansdag, maar ongelofelijk lekker. Om te verslinden.

Het vervolg van je avond
Zo kort als de wachttijd bleek te zijn, zo snel was ook de pizza op. Natafelen is er niet echt bij in El Cuartito, dus je moet er niet vanuit gaan dat het diner een avondvullend programma is. Daarom heb ik een vervolgtip! Eet op maandagavond je El Cuartito pizza en maak een lekkere wandeling om deze stevige bodem te verteren. Want slechts drie kilometer verderop ligt de Ciudad Cultural Konex, het cultureel centrum waar iedere maandagavond van 20.00-22.00 La Bomba de Tiempo plaatsvindt.

La Bomba de Tiempo
La Bomba de Tiempo is een percussiegroep waar heel studentikoos Buenos Aires iedere maandagavond massaal voor uitrukt. Op het industriële terrein van de Konex, zomers op de trapinstallatie buiten en gedurende de winter binnen, vindt iedere maandagavond het trommelspektakel plaats. Zeventien mannen spelen een spetterende improvisatie op basis van de honderden hand-, vinger- en lichaamssignalen die ze van hun leider Santiago Vasques meekrijgen. Een ongehoord spektakel waar iedereen gedurende twee uur zwetend uit zijn dak gaat en echt een kijkje waard. Top studentikoos avondje!

El Cuartito, Talcahuano 937, +54 11 4816 4331, geen website natuurlijk

Ciudad Cultural Konex, Sarmiento 3125 Buenos Aires, +54 11 4864 3200, www.ciudadculturalkonex.org, iedere maandag 20-22 La Bomba de Tiempo

blogger-image--1676018975      blogger-image--1861242022

blogger-image-1397437684      blogger-image--185017851

ciudad-cultural-konex-2     blogger-image-1427116291

Summary
El Cuartito: studentikoos avondje
Article Name
El Cuartito: studentikoos avondje
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt