...

Puerto Madero: stijlvol aan de haven

door | 23 okt 2013 | Buenos Aires, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Puerto Madero is een buurt gelegen aan het water aan de rand van de stad, grenzend aan het zakencentrum. Dit is de boulevard waar alle vermogende Porteños en Porteñas hun uurtjes slijten, met uitzicht op de haven, de skyline en prijzige schepen. Een plekje voor de Argentijnse jetset.

Boulevard der luxe
In feite is Puerto Madero een oneindig lange boulevard gelegen langs de haven van Buenos Aires. De oude loodsen die vroeger de haven sierden zijn nu opgeknapt tot mooie locaties met een industriële uitstraling en een rauw randje. In deze loodsen zijn van het begin tot het einde van de haven de mooiste en meest luxe restaurants, hotels en bars gevestigd, bijna een kilometer lang. Van traditionele parilla’s, tot Italiaanse restaurants, de Sushi Club en witte lounge terrassen. Hier drinkt heel werkend Buenos Aires op vrijdagmiddag het eerste wijntje en op zonnige dagen zijn de terrassen gevuld met zakelijke lunches van het hoogsegment.

Kiezen tussen goed, beter en best
Het beste wat je kan doen is op een mooie dag hier eens rondstruinen, heerlijk lopend langs het water, en alle mogelijkheden zelf ontdekken. Er is zoveel te kiezen dat iedereen hier zeker een restaurant naar wens zal vinden. Goed om te weten echter is dat restaurant Sottovoce een van de beste Italiaanse restaurants is van heel Buenos Aires met geweldige verse pasta’s en mooie wijnen uit de eigen streek. Ook Faena Hotel and Universe is absoluut een bezoekje waard. Dit hotel heeft naast een hemels spa diverse culinaire hoogstandjes in hun aanbod: the Poolbar, El Mercado, the Library Lounge, El Bistro, the Cellar en El Cabaret. Allemaal met een geheel eigen sfeer en concept, in een decor als in een weelderige barok film.

Budget Puerto Madero
Dus ik zou zeggen geniet van de culinaire weelde van Puerto Madero en als de portemonnee het even niet toelaat dan kan je altijd nog een echt Freddo ijsje eten op een bankje aan de boulevard, want die is er natuurlijk. Weet dan wel dat er tientallen smaken zijn, de helft onbegrijpelijk, waarvan eveneens een tiental ‘Dulce de Leche’-variaties en dat je per gewicht betaalt en dus niet per smaak. Geregeld lopen mensen met halve kilo’s de deur uit, want het ijs is goddelijk. En zittend op dat bankje doen het kabbelende water, de mooie boten, de stadse stilte en de fijne sfeer de rest.

Sottovoce, Alicia Moreau De Justo 176 Buenos Aires, +54 11 4313 1199, www.sottovoceristorante.com.ar

Hotel Faena and Universe, Martha Salotti 445 Buenos Aires, +54 11 4010 9000, www.faenahotelanduniverse.com

Freddo, Avenida Alicia Moreau De Justo 292, www.freddo.com.ar

blogger-image--1896513887      blogger-image-435870717

blogger-image-901128257     blogger-image--335426018

Summary
Puerto Madero: stijlvol aan de haven
Article Name
Puerto Madero: stijlvol aan de haven
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt